Voor de community, door de community

In de community vinden we het fijn dat we elkaar een luisterend oor kunnen bieden. We vinden het fijn om er gewoon voor elkaar te zijn. Er voor elkaar zijn kan op vele manieren. 

 Je kunt elkaar helpen door een warme maaltijd te delen. Je kunt elkaar bijstaan met financiële middelen. Maar je kunt elkaar ook bijstaan met kennis en ervaring. En dat is het uitgangspunt van deze show. 

 

Je voelt je vaak beter als je een ander helpt. Maar soms vergeten we onszelf. Ik zeg altijd maar zo: je kunt geen kopje suiker uitlenen, als je thuis geen suiker in huis hebt.

 

Wil jij graag mee praten in de show? Of wil je graag dat wij namens jou, een speciale boodschap uitdragen aan de community? Stuur je inzending in naar show.communitylife@gmail.com. Tijdens de uitzending ben je vrij om al je kennis te dele met de kijkers.

Wil je graag anoniem blijven? We hechten waarde aan jouw privacy. 

 

Het onderwerp van deze week is: deel 2 van het boek ‘Genezend zelfvermogen’. 

Het gevoelsniveau

Hoewel er een verschil is tussen emotionele en mentale gezondheid, zijn beiden in elkaar verstrengeld. Beiden zijn ook noodzakelijk voor ons welzijn.

Emotionele gezondheid heeft te maken met onze gevoelens (het hart). Emotionele gezondheid verwijst naar emotionele processen, hoe we onze emoties beheren, hoe we reageren op wat ons overkomt. Emotioneel gezonde mensen weten hoe ze op een gepaste manier moeten reageren, ondanks moeilijke gebeurtenissen. 

Mentale (of geestelijke) gezondheid heeft te maken met de manier waarop we gebeurtenissen verwerken (het brein). Mentale gezondheid verwijst naar cognitieve processen zoals aandacht, geheugen, kritisch denken, redeneren, enz.

(bron: Tomorrowmind.be)

en….

Als je emotioneel gezond bent, betekent het niet dat je niet te maken krijgt met tegenslagen of moeilijkheden. Het gaat meer om de houding, gedrag en het gevoel waarmee je handelt. Net zoals je goed voor je lichaam zorgt, is het ook belangrijk dat je je emotionele gesteldheid de nodige aandacht geeft en onderhoudt. Leer deze kant van jezelf kennen en weet hoe je mentaal en emotioneel reageert.

(bron: Refindcoaching.nl)

 

Over twee weken behandelen we in #9 Het 3e niveau… meer informatie hierover volgt in de volgende nieuwsbrief (dinsdag 6-12)

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De volgende show is over...

Laatst bekeken uitzending #8

Community life (live) #8 Versterk je gevoelens

 

In de komende shows behandelen we het boek ”Versterk je genezend vermogen op 5 niveau’s’, geschreven door Henk ransen en Arnout Visscher.

Dit is een samenvatting van het boek:

Waarom wachten tot je ziek wordt? Voorkomen is gemakkelijker dan genezen. Samen maken we Nederland sterker en gezonder! Met ‘Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus’ van Henk Fransen en Arnout Visscher neem je je gezondheid in eigen hand. Steeds meer onderzoek laat zien hoe belangrijk leefstijl is als het gaat om voorkomen van ziektes. Goed zorgen voor je lichaam is één ding (voeding, beweging). Maar ook je gevoelens, denken, relaties en ziel zijn belangrijke pijlers. Henk Fransen en Arnout Visscher geven je een waardevol overzicht van preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen om ‘weg te bewegen’ van ziekte in de richting van optimale vitaliteit en levensvervulling. Samen maken we Nederland sterker en gezonder! Wanneer je dit boek gelezen hebt, nodigen wij je uit om achterin een levenskrachtige tip te schrijven en het boek vervolgens door te geven aan een familielid, vriend of kennis. Of laat je tip achter op onze Facebookpagina: Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus. 

De 5 niveaus en de toelichting hiervan staan centraal in de komende shows….

EN EEN OPROEP VOOR IEDEREEN:

  • Wil je graag kans maken op het flesje appelazijn van Demeter?
  • Of wil je graag ‘Aleppo Zeep’ van de EkoPlaza ontvangen?
  • Ook geven we iedereen graag een stukje mierikswortel, zodat je zelf een antibioticum kunt maken (zie show #6 Antiobiotica).

LAAT HET ONS VAN HARTE WETEN! JE HOEFT ER NIETS VOOR TE DOEN!

Voor meer informatie over het boek of de auteurs, neem je een kijkje op de website: Genezend vermogen

Ook vind je er gratis video’s, zoals deze: YouTube video Genezend vermogen (deel 1)

  • Wil je meer informatie over de artikelen die Herman met ons heeft gedeeld? Stuur ons een berichtje, dan sturen wij je de documenten toe!
  • Bekijk de bijbehorende nieuwsbrief via:  Nieuwsbrief dinsdag 22 november 2022

Wil je graag weten welke artikelen er met je zijn gedeeld? Dit is een selectie uit onze shows:

Heb jij vragen n.a.v. de show? Stuur ze in!

Nieuwsbrieven online bekijken:

Afgelopen kwartaal stond Community Dag in het teken van ‘Happy Halloween’.

Communitydag is een dag die in het teken staat van openheid en verbintenis.. Jij en je naasten zijn meer dan van harte welkom om het team te ontmoeten, de locatie te bekijken en al je vragen te stellen!
Binnenkort delen we op deze pagina al het beeldmateriaal!