FAQ - meest gestelde vragen

1WIETOLIE
Is wietolie verslavend?
Nee, de stoffen die in de olie voorkomen zijn niet verslavend; u kunt er dan ook geen ontwenningsverschijnselen van krijgen zoals dat met bijvoorbeeld het roken van cannabis wel het geval is. Maar vaak is het bij het roken van een joint, ook sprake van een tabaksverslaving.  Verder hangt het eigenlijk af van de persoon. Het gevoel wat cannabis u geeft of ontneemt, kan u namelijk wel psychisch verslaafd aan raken. Pas dus altijd op dat u controle houdt over uw eigen psyche.

Mag ik autorijden als ik wietolie gebruik?
Nee. Wietolie met THC is verboden te gebruiken tijdens het besturen van een voertuig. Tevens moet er rekening gehouden worden met het uitwerken van verschillende producten die THC bevatten. Zo blijft THC langer traceerbaar in het bloed dan dat u er zelf effect van heeft.

Ik heb last van paniekaanvallen, is het dan gevaarlijk om wietolie te gebruiken?
In principe is het niet gevaarlijk. Wel is het belangrijk dat u voorzichtig te werk gaat met het testen van uw dosering. In wietolie zit een psychoactieve stof, namelijk THC. Deze psychoactieve stof kan een interactie hebben met antidepressiva en antipsychotica, waardoor het belangrijk is om goed uit te kijken met het combineren van bijvoorbeeld THC en deze medicatie. Wij raden psychose-gevoelige mensen aan om voor het gebruik van wietolie, contact op te nemen met een arts of een specialist.

Wat zijn de bijwerkingen van wietolie?
De bijwerkingen zijn afhankelijk van het gekozen product. Zo heeft CBD geen psychische bijwerkingen, en olie waar THC inzit kan een psychische bijwerking vertonen. In de zin van een droge mond, wat rode ogen, wat licht zijn in de benen. Goed om te onthouden is dat er nog nooit iemand is overleden aan het gebruik van wietolie.

Mag ik mijn hond of kat wietolie geven?
Ja, dat is zeker mogelijk. Een hond of kat en eigenlijk elk levend wezen heeft een endocannabinoïden systeem. Veel mensen gebruiken dit soort producten bij een huisdier voor bijvoorbeeld oudejaarsdag of bij ziektebeelden. THC kan er voornamelijk voor zorgen dat uw hond of kat rustiger wordt, of bijvoorbeeld minder last van pijntjes heeft. Wel is het aan te raden om te beginnen met de sterkste CBD. Mocht uw huisdier daar geen effect van ondervinden, dan raden wij u aan om een lichte wietolie te proberen. Online leest u regelmatig dat wietolie absoluut niet aan uw dier gegeven mag worden, maar de ervaring bij de stichting vertelt het tegenovergestelde. In de praktijk blijkt het nogal effectief te zijn als u uw huisdier met wietolie behandelt. Als u uw huisdier producten geeft met THC, kan het zijn dat uw huisdier enkele verschijnselen van high zijn kan vertonen. Denk bijvoorbeeld aan trillen, omdat ze spierspanning willen behouden, terwijl de cannabis juist ontspanning wil veroorzaken, of bijvoorbeeld draaierigheid. Deze verschijnselen zijn geen zaken waar u zich zorgen over hoeft te maken. Het is volkomen normaal. Zorg dat uw huisdier een rustig plekje voor zichzelf heeft, waar het zich kan terugtrekken om de olie te laten inwerken, en houdt uw huisdier regelmatig in de gaten. Zo krijgt u zelf een idee wat de juiste dosering voor uw huisdier is.

Is jullie cannabis biologisch geteeld?
De cannabis van de Stichting WietOliePuur wordt gekweekt bij honderden van onze donateurs in de tuin. Bij de kweek van onze cannabis worden geen voedings- en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Al onze cannabis is dus biologisch of dan wel zongedroogd/gerijpt gekweekt.

Hoe sterk is jullie olie en zijn hier testrapporten van?
Wij hebben bij de Stichting WietOliePuur wiet en CBD-olie in verschillende sterkten. Op de website WietOliePuur kunt u op de homepage een foto vinden over de door ons gebruikte verdunningen. Wij hebben wietolie in de volgende vijf verschillende sterkten: licht, basis, sterk, extra sterk, en extreem. Mocht het product wat u zoekt er niet tussen zitten, kunnen wij voor u alles op maat maken. Alle batches worden door externe testlaboratoria gecontroleerd op onder andere cannabinoïden en residuen. Ook vindt u op de website van WietOliePuur een foto van een testrapportage. Op deze testrapportage kunt u zien hoe sterk de cannabis pasta van deze batch is en wat er aan andere cannabinoïden bij in zaten.

Mijn huisarts raadt wietolie af, wat nu?
Als u bent uitgekeken in het reguliere circuit, en alles gedaan heeft wat uw arts of specialist u heeft opgedragen, bent u vrij om te doen en te gebruiken wat u wilt om uw levenskwaliteit te verhogen. Dit noemen wij ook wel het recht op zelfbeschikking. Veel huisartsen hebben in hun studie weinig tot niets meegekregen over medicinale cannabis. Dit omdat de universiteiten en de meeste studieboeken subsidies ontvangen van farmaceutische bedrijven. Deze hebben geen interesse in medicinale cannabis omdat een plant niet te patenteren valt. Wel zijn er farmaceutische bedrijven die bepaalde stoffen uit de cannabis plant hebben gesynthetiseerd. Zo is er tegenwoordig synthetische THC en andere cannabinoïden varianten. Tegenwoordig zijn er veel huisartsen die in overleg wel medicinale cannabis willen voorschrijven. Mocht uw huisarts toch koppig blijven, kunt u altijd een second opinion vragen bij een arts die openstaand voor het gebruik van medicinale cannabis.

Is jullie wietolie betrouwbaar?
Wietolie is een biologisch en natuurlijk product. Als de wietolie gemaakt wordt van biologische, zongerijpte, en onder de zon gegroeide cannabis, dan kan het bijna niet mis. Het is uitkijken geblazen bij wietoliën die gemaakt zijn van cannabis die níet onder de zon zijn gegroeid. Een cannabis plant die niet onder de zon groeit, heeft voeding nodig wat over het algemeen vol zit met zware metalen zoals kwik en aluminium. Haal uw product bij een bedrijf die KvK geregistreerd is, een bankrekening heeft, en niet malafide overkomt. Mocht u twijfels hebben, kunt u het desbetreffende persoon of bedrijf controleren bij de kamer van koophandel.

Is wietolie ook te verkrijgen bij de apotheek?
Ja, THC-olie en CBD-olie zijn beide verkrijgbaar bij de apotheek. De THC-olie heeft echter een vrij laag percentage van daadwerkelijke THC. Ook is de wietolie van de apotheek aanzienlijk duurder, doordat deze onder andere per milligram is onderzocht.
Wel is de wietolie van de apotheek altijd standaard van smaak, kleur, en sterkte. Een cannabis social club zoals Stichting WietOliePuur beschikt niet over de apparatuur die een apotheker kan inzetten om extracties te maken. Normaal gesproken is cannabis olie alleen te verkrijgen via de apotheek op recept van arts of specialist. Tegenwoordig kunt u een toename zien in cannabis social clubs. In dit soort clubs voorzien volwassenen elkaar van dit soort producten, binnen de regels en het beleid wat we daarvoor in Nederland kennen.

Wat is het verschil tussen jullie wietolie en de wietolie van de apotheek?
De wietolie van ons wordt op een andere manier gemaakt dan bij de apotheek. De wietolie van Stichting WietOliePuur wordt gemaakt van andere cannabis dan die van de apotheek. In Nederland hebben wij een wiet-kwekende instantie genaamd Bedocran die onder toezicht van bureau Medicinale Cannabis, cannabis en hennep produceren naar de maatstaven die daarvoor gelden als medicinale wietolie producent.
Wij krijgen regelmatig de vraag hoe het kan dat wij goedkoper zijn dan de apotheek. Het antwoord hierop is simpel: de stichting kweekt cannabis binnen het geldende Nederlandse beleid door de cannabis bij de donateurs te kweken en zonder daarvoor te moeten betalen. Zo kunnen wij in prijs veel scherper zijn dan een gemiddelde apotheek. Tevens zijn wij een stichting zonder winstoogmerk en proberen wij het product betaalbaar aan te bieden.

Is wietolie legaal?
In zekere zin wel. Voor eigen gebruik en tot zekere hoeveelheid is wietolie van de apotheek op recept sowieso legaal. Het kopen van wietolie van iets of iemand anders dan een apotheek is illegaal. Hierbij komen Cannabis Social Clubs, zoals Stichting WietOliePuur, aan bod. Doordat het gaat om een stichting met donaties, worden er geen producten verkócht. Hierdoor komt u gewoon op legale wijze aan uw wietolie.
Het bezitten van wietolie, uiteraard tot zekere hoeveelheid, is in principe niet iets waar u op vervolgd zal worden. Het gebruik van wietolie valt namelijk onder het Nederlandse gedoogbeleid. Dit houdt in dat, ondanks dat het tegen de wet is, de kleine hoeveelheden niet zullen worden aangepakt op strafrechtelijk niveau, enzovoort.

Ben ik te oud voor wietolie?
Nee. Wietolie kan op alle leeftijden worden gebruikt. Op alle leeftijden kunt u een groot voordeel krijgen van de wietolie en op alle leeftijden kunnen die voordelen anders zijn. Er zijn bijvoorbeeld al veel onderzoeken naar wiet in combinatie met Parkinson en andere ziektes die meer voorkomen op latere leeftijd. Op ons YouTube kanaal kunt u ook een kijkje nemen bij een video over een man met Parkinson en zijn reactie na het nemen van wietolie.
Zorg altijd, vooral bij jong en oud, dat u goed test, zodat u weet waar uw natuurlijke maximale dosering ligt.

Is wietolie geschikt voor kinderen?
In principe wel. Het is wel belangrijk dat u het kind een lichte wietolie geeft. Een basis olie kan al veel te sterk zijn voor een kind. Zorg dat u altijd goed weet waar de wietolie voor wordt gebruikt, en communiceer goed met het kind.
Let op: als u wietolie voor uw kind wil aanschaffen, doe dit dan altijd in overleg met uw huisarts en/of de stichting. Het is verstandig om contact op te nemen met de stichting. U kunt via de website een belmoment inplannen, zodat wij op een persoonlijke manier uw situatie kunnen bespreken.

Mag ik wietolie gebruiken als ik zwanger ben?
Wij adviseren om tijdens uw zwangerschap en/of tijdens het geven van borstvoeding geen producten te gebruiken die cannabis bevatten.

Wat is full-spectrum wietolie?
Een full-spectrum olie is een wietolie waar de hele cannabis plant voor wordt gebruikt en verwerkt. Dit houdt in dat zich niet alleen THC, maar ook onder andere CBD, CBN, en CBG bevindt in de olie. Daardoor krijgt u het beste van beide.

Waarom verschilt mijn wietolie in kleur en smaak?
Onze cannabis komt van onze honderden donateurs uit de achtertuin. Hiermee verzekeren wij dat het niet illegaal is verkregen, en dat de cannabis in de zon is gegroeid. Dit betekent echter dat de wiet in uw olie vanuit Groningen, maar ook vanuit Amsterdam kan zijn gekomen. De grond, de hoeveelheid zon, en de oogst zelf kunnen allemaal de kleur en smaak van de wiet veranderen.
Let op: als wij cannabis niet goede kwaliteit vinden, zullen wij dit uiteraard niet gebruiken om producten voor u van te maken.

Is wietolie hetzelfde als cannabisolie?
In principe is wietolie, THC-olie, en cannabisolie hetzelfde. Al deze benamingen houdt hetzelfde in, namelijk het gaat om een olie waar een (hoog) percentage THC in zit. Echter is een olie pas een wietolie als daar minimaal 0,2% THC inzit.

Welke sterkte of percentage wietolie of CBD-olie heb ik nodig?
Elk lichaam reageert anders op cannabis en hennep. Vandaar dat er geen vast percentage en dosering vastgesteld kan worden. Op basis van onze ervaring geven wij advies. Mocht u hier geïnteresseerd in zijn, en/of wilt u weten welk product of welke dosering u het meest baat bij heeft om uw klachten te verhelpen en/of verminderen, dan doet u er verstandig aan om een advies op maat aan te vragen.

Kan ik wietolie gebruiken voor een betere nachtrust en hoe doseer ik dat dan?
Eén van de bijwerkingen van THC-olie is dat het slaap opwekt. Om erachter te komen welke dosering voor u geschikt is, om uw nachtrust te bevorderen (inslapen en/of doorslapen) kunt u de volgende video raadplegen: https://www.youtube.com/watch?v=1hGRS-kOISk
In deze livestream behandelt de voorzitter het onderwerp slapeloosheid in combinatie met bijvoorbeeld wietolie.

Wat zijn de voordelen van wietolie tegenover blowen?
Allereerst gaat wietolie niet via de longen, maar via de bloedbaan. Hiermee hoeft u niet uw longen te belasten, omdat een joint ook vaak bestaat uit tabak. Ook is de werking van wietolie en van blowen anders, doordat het via andere wegen gaat. Blowen werkt sneller, maar de werking ervan is ook sneller uitgewerkt. Wietolie duurt enigszins langer voordat het effect neemt, maar dit effect duurt aanzienlijk langer.
Verder kunt u wietolie zo doseren dat u hier niet high of stoned van wordt als u dit niet prettig vindt. Dit feit, en de eenvoudigheid van het innemen van wietolie, maakt dat de drempel van het gebruik een stuk lager is voor veel mensen. Zo kan het roken van cannabis ook kankerverwekkend zijn en raden wij af om cannabis te roken, mits u een ziektebeeld heeft waarbij snel pijnverlichting wordt gezocht, zoals bijvoorbeeld clusterhoofdpijn.
Tegenwoordig zijn er alternatieven, zoals vaporizers zonder tabak.

Is de wietolie echt puur?
In principe kan wietolie niet puur zijn. Het pure extract van de cannabisplant is een pasta. Om dit in de vorm van een olie te kunnen krijgen, wordt de pure pasta verdund met MCT-olie. Zo kan er worden verzekerd dat er alleen pure, natuurlijke producten in de olie zitten, waardoor de wietolie in ieder geval zo puur mogelijk is.

In wat voor verpakking zit mijn wiet- of CBD-olie?
Onze olie bevindt zich in een stevig flesje met een pipetdopje. Zorg altijd dat u voorzichtig omgaat met uw flesje. Zuig bijvoorbeeld niet te veel olie in het pipetje. Dit kan ervoor zorgen dat de olie uit het rubberen deel van het pipetje gaat lekken.
Zorg er tevens voor dat uw flesje op een donkere, en droge plek staat. Bewaar uw flesje niet in de zon, of op een warme, vochtige plek. Dit kan namelijk de houdbaarheid en smaak van uw olie aantasten.
Let op: houd uw olie altijd buiten bereik van kinderen.
2PRODUCTEN
Welke producten en waarvoor dienen ze?
De producten van CSC Stichting WietOliePuur zijn uitsluitend bestemd voor volwassenen (18+) en het gebruik hiervan is voor geheel uw eigen risico. Voor schade en/of letsel is Stichting WietOliePuur niet aansprakelijk. Bewaar de producten buiten bereik van kinderen en dieren. In het assortiment wordt een onderscheid gemaakt tussen CBD en WIET. Onze producten zijn na opening 12 maanden houdbaar. Omdat we een breed scala aan producten in ons assortiment hebben opgenomen, is het verstandig om onze advies pagina goed te bestuderen, voordat u een product wilt bestellen. Weet u het niet helemaal zeker? Vraag dan een advies aan.

Helpt CBD-olie tegen slaapproblemen?
Dit verschilt per persoon. CBD kan helpen bij slaapproblemen. Echter is de ervaring bij de stichting dat wietolie met een hoger gehalte THC dan CBD beter werkt om in slaap te vallen en langer door te slapen.

Ik ga op vakantie, mag ik mijn producten meenemen?
We adviseren in geen geval, mits je over de juiste documenten beschikt (lees: douane, huisarts en/of specialist) om wietolie of producten die meer dan de toegestane door de wet bepaalde hoeveelheid THC bevatten, mee te nemen tijdens je reis en/of vakantie. In elk land gelden er andere regels. Ook met CBD-producten dient er rekening gehouden te worden met wetten van verschillende landen.

Wat zit er in een €1 tester?
In onze €1 tester zit een kleine pipetfles met ongeveer 25-30 druppels van onze sterke THC-olie. Ook zit er één vezelcapsule bij. Verder kunt u in uw €1 tester een handleiding en informatie over de stichting vinden.

Ik wil gaan beginnen met een Rick Simson kuur (pasta), hebben jullie dat ook?
Bij de stichting kunt u uiteraard RSO of dan wel pure pasta van de hennep of de cannabis plant verkrijgen. De RSO-kuur is een onverdund extract, meestal van de cannabis plant. RSO staat voor Rick Simpson Onverdund. Rick Simpson is een Canadese cannabis goeroe die naar eigen zeggen duizenden mensen met deze cannabis pasta heeft genezen van kanker. We hebben van deze bijzondere Canadees een documentaire met ondertiteling op het YouTube kanaal van Stichting WietOliePuur geplaatst. Wij raden u aan om voor het gebruik van RSO-pasta contact op te nemen met de stichting voor advies en begeleiding.

Kan ik het beste met CBD beginnen of gelijk met THC?
Dat ligt eraan waar u de olie voor wil gebruiken. Als u bijvoorbeeld de olie wil gebruiken omdat u slecht slaapt, raden wij u aan om te beginnen met een THC-olie. Heeft u bijvoorbeeld veel pijn, zal u niet veel baat hebben bij alleen een CBD-olie. Als u meer informatie wil hebben over of u beter een THC-olie of een CBD-olie kunt gebruiken, kunt u ook een kijkje nemen op ons YouTube kanaal. Hier hebben wij onder andere een video over de verschillen tussen CBD en THC. THC en CBD zijn natuurlijke tegenhangers van elkaar, die zich in dezelfde plant bevinden. Meestal is de ervaring waar THC ontspant en voor een rustgevend gevoel zorgt, is CBD juist het stofje die voor wat meer energie zorgt.

Hoe lang zijn jullie producten houdbaar?
In principe zijn onze producten een jaar lang houdbaar. Zorg er altijd voor dat u uw producten in een donkere en koele ruimte bewaart, zoals een kastje of de koelkast. Als uw product langdurig in een warme ruimte of in de zon staat, wordt de houdbaarheid en het product zelf aangetast op zo een manier dat het bijvoorbeeld ook smaak kan aantasten.
Tevens kunt u altijd uw gevoel volgen bij het gebruik van dit soort biologische producten. Mocht er een vreemde smaak of geur aan het desbetreffende product zitten, kunt u uiteraard altijd even contact opnemen met de stichting om een dubbelcheck uit te voeren. Bij biologische en natuurlijke producten kan het uiteraard zijn dat er iets gaat gisten of ontstaan na verloop van tijd.
Als het product, zoals wietolie, langere tijd heeft stilgestaan is het handig dat men het pipetflesje een aantal minuten in een glas warm water zet, en het vervolgens een minuut goed doorschudt. Mocht u twijfels hebben over uw product, neem gerust contact op met de stichting.

Ik vind de smaak van de olie niet lekker, wat doe ik hieraan?
Als u de smaak van uw olie niet prettig vindt, kunt u bijvoorbeeld na het laten intrekken van de olie een pepermuntje of dropje innemen. Ook kunt u de olie doorslikken met wat fris of ander drinken met een smaakje.
Doordat u de druppels onder de tong aanbrengt, hoeft u niet iets te proeven van de olie tijdens het laten inwerken. Wanneer u de olie doorslikt, en u dit wegspoelt met bijvoorbeeld cola, proeft u vrijwel niets van de olie.
Uiteraard hangt de smaak van uw olie ook af van de sterkte. Een sterkere olie is sterker van smaak.
Tenslotte kunt u ook uw olie in een bakje yoghurt of vla doen. Houdt er echter rekening mee dat de olie op deze manier via uw maag gaat, en dit een ander effect heeft dan dat het rechtstreeks via uw bloedbaan gaat.
Mocht u bovenstaande niet willen en/of kunnen toepassen, dan kunt u ook de druppels in de capsules plaatsen of kant-en-klare capsules aanschaffen.
Let op: de werking van een capsule kan variëren dan bij het rechtstreeks druppelen onder de tong.

Hoe werkt een zetpil?
Mocht u problemen ondervinden met slikken, kunt u eventueel gebruik maken van een zetpil.
De zetpil is alleen geschikt voor rectaal en/of vaginaal gebruik. De opname vindt dan ook plaats via de darmen en/of via de baarmoeder. Vanuit hier wordt de cannabis in het bloed opgenomen. De opname is in vergelijking met bijvoorbeeld druppelen van wietolie onder de tong vaak trager.
Let op: bewaar uw zetpillen altijd gekoeld.
Onze zetpillen worden verzonden in een soort van doe-het-zelf pakket. Het werkt heel simpel en handig. Het enigste wat u hoeft te doen, is de gebruiksaanwijzing volgen.

Online leest u dat men geen high effect ervaart als men zetpillen gebruikt. Dit is wederom iets wat per persoon verschilt. Er zijn bij de stichting met degelijk ervaring dat men high wordt van zetpillen met THC.

Kan ik beter crème of zalf gebruiken?
Wanneer er sprake is van matige huidproblematiek, kunt u kiezen voor een crème. De crème is gemaakt op basis van een basiscrème. Deze is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.
Mocht er toch sprake zijn van meer oneffenheden, of bijvoorbeeld huidproblematiek zoals eczeem, zware acne, of psoriasis, dan adviseren wij een zalf. De zalf is gemaakt van biologische kokosolie. Er zijn verder geen kunstmatige toevoegingen aanwezig. Voor het beste resultaat, adviseren wij u om hier een olie naast te gebruiken.

Waar komt onze cannabis vandaan?
Onze cannabis komt bij honderden van onze donateurs uit de achtertuin. Biologisch en natuurlijk gekweekt, zongerijpt en zongedroogd. Zo kunnen wij verzekeren dat de cannabis niet bestrijdingsmiddelen over zich heen heeft gekregen of bijvoorbeeld anders is behandeld dan de andere plantjes. Alle planten worden gecollecteerd en vervolgens geïnspecteerd op kwaliteit. Als de kwaliteit niet voldoende is voor onze donateurs, wordt dit uiteraard niet gebruikt in de productie.
3BESTELLEN
Hoe moet ik een product bestellen?
Om een product te bestellen gaat u naar de webshop. We adviseren altijd om eerst huiswerk te verrichten voordat men een product aanschaft. Op het YouTube kanaal van Stichting WietOliePuur vindt u meer dan 100 video’s die uitleg geven over onze producten. Om te bestellen dient u over een geactiveerd donateurschap te beschikken. U kunt onder het kopje 'DE STICHTING EN HET DONATEURSCHAP' nader zien wat dit inhoudt. U kunt verder op ons YouTube kanaal een video vinden over ons vijf-stappenplan . Dit is een plan opgezet voor mensen die voor het eerst olie bestellen, en nieuw zijn bij onze stichting. Hierdoor kunt u makkelijk uitzoeken welke sterkte u nodig heeft, en welke olie bij u past.

Ik woon in het buitenland, kan ik ook donateur worden en producten bestellen?
Uiteraard, bij de stichting is iedereen van harte welkom om een donateurschap af te sluiten. Mits u 18 jaar en ouder bent en in het bewijs bent van een ID-kaart en/of rijbewijs. Op die manier kunnen wij verifiëren dat u aan de leeftijdseis voldoet.  Houdt er rekening mee dat uw producten er wat langer over zullen doen om aan te komen.

Hoe bestel ik producten?
Producten kunt u bestellen via onze webshop, via ons WhatsApp servicenummer 0613591490 of door een email te sturen naar info@wietoliepuur.nl. Wel raden wij u aan om te bestellen via de webshop. Hier kunt u namelijk punten sparen, die u misloopt als u een bestelling plaats via WhatsApp of via de e-mail. Deze punten kunt u dan ook via de webshop zelf weer uitgeven.

Wat is het puntenspaarsysteem?
Het puntenspaarsysteem is een automatisch cash back systeem. Voor elke bestelling die u bij ons plaatst ontvangt u cash back in uw account via onze website. Het ontvangen tegoed kunt u op elk gewenst moment en op elk gewenst product verrekenen. De waarde van één punt is 0,01€. Ongeveer 10% van de uitgegeven waarde spaart u op als cashback.

Moet ik 18 jaar of ouder zijn om producten te bestellen?
Wij verkopen geen producten aan minderjarige personen. U moet dus 18 jaar of ouder zijn om gebruik te kunnen maken van onze producten. Het is bij de stichting wel voorgekomen dat ouders in overleg met de stichting en/of een arts onze producten onder toezicht hebben verstrekt aan hun eigen kinderen. Dit is een uitzondering op de regel waarbij een geldige reden nodig moet zijn.

Kan ik bestellen zonder een account?
Nee, dit kan officieel niet. Als u bij de stichting producten wenst te bestellen moet u daarvoor een account aanmaken. Zonder account kunt u geen producten bestellen. Een account is belangrijk omdat wij u als donateur controleren op bijvoorbeeld leeftijd en eventuele contra indicaties door de door u aangegeven medicatie. Een stichting heeft officieel geen leden en klanten, maar donateurs. Voor de wet bent u pas officieel een donateur als u een donateurschap betaalt. Daarom is het belangrijk dat u bij uw account een donateurschap haalt.
4BETALEN EN KOSTEN
Welke betaalmethoden bieden jullie aan?
Betalingen kunnen worden gedaan via een directe bankoverschrijving of via een iDeal link. Wanneer u een bestelling plaatst op de website ontvangt u een retour e-mail met betaalinstructies. Wanneer we de betaling in goede orde hebben ontvangen, wordt uw pakket verzonden.

Wat kost een advies op maat?
U kunt een advies op maat ontvangen middels een telefoongesprek. Hiervoor vragen wij €10 per 15 minuten. Zorg ervoor dat u uw vragen alvast heeft opgeschreven voordat u begint aan een dergelijk gesprek. Zo kunt u de informatie krijgen die u van tevoren nodig had zonder iets te vergeten.
Verder bieden wij op de stichting ook huisbezoek en een begeleidingstraject aan.

Wordt wietolie vergoedt door mijn verzekering?
Op de website van verzekeringsmaatschappij ZilverenKruis hebben we het volgende voor u gevonden: “Van verschillende verzekerden kregen we de vraag of medicinale cannabis uit de aanvullende verzekering vergoed kan worden, nu het niet meer uit de basisverzekering vergoed wordt. Die optie hebben we overwogen, maar we nemen medicinale cannabis niet op in de aanvullende verzekering. Als we kijken of een behandeling in de aanvullende verzekering vergoed kan worden, dan kijken we onder andere of een behandeling bewezen effectief is. Maar we kijken ook naar andere zaken. Een aanvullende verzekering is geen verplichte verzekering. Daarom is bij de aanvullende verzekering belangrijk of een grote groep verzekerden voor deze zorg verzekerd wil zijn. Dure zorg die maar voor een erg kleine groep verzekerden interessant is en door deze groep elk jaar gebruikt wordt, past daar niet bij. Zo’n vergoeding zou ervoor zorgen dat de premie voor alle andere verzekerden te sterk stijgt.”
Volg de link hieronder voor de rest van het artikel op de website van verzekeringsmaatschappij ZilverenKruis: https://samen.zilverenkruis.nl/meepraten/f/archief/473/wordt-medicinale-cannabis-vergoed-uit-de-aanvullende-verzekering
Op de website van zorgkiezer.nl wordt door de redactie van Zorgkiezer zelf gemeld: “Helaas wordt in 2020 medicinale cannabis niet vergoed in basis- of aanvullende verzekeringen. Huisartsen kunnen dit wel voorschrijven maar desondanks wordt dit alsnog niet vergoed. De werking van medicinale cannabis kan namelijk in wetenschappelijk onderzoek niet worden aangetoond.”
U kunt dit bekijken via: https://www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering/info/Zorgverzekering-met-vergoeding-medicinale-cannabis#
Verder meldt de website van wietolie.nl het volgende: “Helaas, tot zover wij weten zijn er geen zorgverzekeraars die wietolie hebben opgenomen in een aanvullende zorgverzekering. Dit heeft deels te maken met de associatie die THC-olie bij veel mensen oproept. Men denkt toch al snel aan de coffeeshop.”
Bron: http://www.wietolie.nl/zorgverzekering/

Verzenden jullie ook op achteraf betalen?
Nee. Om te verzekeren dat alles goed gaat, verzenden wij uw pakket vanaf het moment dat uw betaling bij ons binnen is. Zo is uw pakket verzekerd als u daarvoor heeft gekozen, en kunnen wij controleren of alles klopt. Dit is een automatisch proces, waarbij achteraf betalen dan ook niet mogelijk is.
5BEZORGING EN VERZENDING
Aan huis/afhaalpunt/mijn bestelling is niet geleverd:
De bestellingen worden via verschillende postorderbedrijven geleverd. Wij werken samen met PostNL, DpD en DHL. U kunt uw bestelling volgen via uw track en trace code (mits u de bestelling met een brievenbuspostzegel krijgt geleverd). Raadpleeg voordat u contact opneemt met de stichting, altijd eerst het postorderbedrijf om de status van uw bestelling op te vragen. Wilt u graag uw bestelling naar een afhaalpunt verzonden hebben? Dat kan; geef dit bij het opmerkingen veld aan tijdens het plaatsen van uw bestelling (winkelwagen). Als uw bestelling niet geleverd is, vragen wij u dit te melden bij het desbetreffende postorderbedrijf. Komt u er niet uit, dan kijken we samen met u mee.

Wat is de levertijd als ik een product bestel?
Wij streven ernaar om onze producten zo snel mogelijk te verzenden. Gemiddeld is dit 1-3 werkdagen.
Wij hebben gemerkt dat er tijdens de Corona crisis waar we in 2020 mee te maken hebben gekregen, de postorderbedrijven het veel drukker hebben gekregen dan normaal, en verzendtijden zoals we die gewend veelal niet kloppen. Wij verzenden bijna dagelijks en merken dat de tijden zoals we die vroeger (voor de corona crisis) hadden, niet meer gehaald worden. Dit is niets nieuws. Zelf het NOS-journaal deelt ons mede dat de postorderbedrijven de pakketjes bijna niet kunnen verwerken en leveren op de tijden zoals we die voor de crisis kenden.

Wordt mijn bestelling discreet verzonden?
De bestelling kan anoniem verzonden worden. Uiteraard moet u dit van tevoren aangeven zodat wij rekening kunnen houden met uw leveringswensen. Bestellingen naar het buitenland worden altijd discreet verzonden. Mocht u bestellingen in Nederland zelf ook discreet verzonden willen hebben, geef dit dan op tijd aan. Mocht u graag de labels in uw pakketje zelf ook discreet hebben verzonden, wellicht omdat uw pakketje vaak onderschept wordt, kunt u dit ook aangeven.

Wat houdt een pakketverzekering in?
Pakketverzekering betekent zekerheid voor de donateur. Als u bij ons een bestelling plaatst kunt u kiezen voor pakketverzekering. Dit betekent dat uw pakket vol casco verzekerd is. Uit ervaring weten wij dat er regelmatig iets fout gaat bij de grote post verzenders. Als uw pakketje zoekraakt, kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld PostNL. De procedure is dat men een onderzoek gaat starten naar uw pakket. Meestal bij het zoekraken van een pakket, wordt er door de postverzender niet meer dan alleen de verzendkosten vergoedt. Om u zekerheid te geven hebben wij daarom pakketverzekering in het leven geroepen.
Een pakketverzekering kost €10,- boven op de normale verzendkosten. Stel dat er dus iets verkeerd gaat met uw pakketje, wordt uw volledige pakketje dezelfde dag nog opnieuw verzonden en gaan wij op zoek naar uw pakket. Uiteraard gelden er bij het aanspraak maken over pakketverzekering bepaalde voorwaarden, waaronder bijvoorbeeld het kunnen aantonen van schade direct als u het pakket heeft ontvangen. U kunt dit ook terugvinden in onze algemene voorwaarden. Wilt u hier meer informatie over ontvangen, stuur dan een WhatsApp naar 0613591490 of een e-mail naar info@wietoliepuur.nl.

Vanaf welk bedrag is de verzending gratis?
Er is momenteel op de stichting geen sprake van gratis verzending.

Welke dagen wordt er verzonden/pakketgarantie?
Bij de stichting bieden wij verschillende verzendmogelijkheden. In onze webshop ziet u precies welke mogelijkheden dit zijn. Daarnaast komt het voor dat bestellingen niet altijd correct worden afgegeven. Om te voorkomen dat u de dupe wordt van een bestelling dat niet correct (lees: zoek geraakt, defect door nalatigheid) afgeleverd wordt door het koeriersbedrijf, kunt u bij de stichting kiezen voor pakketgarantie. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken bij bovenstaande vraag genaamd 'Wat houdt een pakketverzekering in?'.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Wanneer u een bestelling plaatst, en deze vanaf onze kant wordt verwerkt, ontvangt u van ons een track-and-trace code. Dit gaat automatisch via ons verzendsysteem. Met deze code kunt u ten alle tijden zelf uw pakket volgen. Ook kunt u uw e-mailadres doorgeven zodat u zelf op uw e-mail updates ontvangt. Mocht uw bestelling langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent, raden wij u aan om eerst zelf even contact op te zoeken met het postbedrijf.
Let op: uw pakketje kunnen volgen met een track-and-trace code geldt niet voor €1 testers. Deze worden verzonden met een postzegel in plaats van een track-and-trace code.

Hoe worden producten verzonden?
Wij zorgen ervoor dat al onze producten zorgvuldig worden verzonden. Uw bestelling wordt in een dikke envelop, of in een doos verzonden. Elk pakketje wordt voorzien van bubbelplastic en schuimchips. De producten zelf zitten altijd veilig in een envelop. Zo bewegen de producten zo min mogelijk en is de kans dat iets kapotgaat erg klein.
Wilt u toch zeker van uw zaak zijn, kies dan voor pakketverzekering.

Mijn bestelling is nog steeds niet binnen. Wat nu?
Wij adviseren u om contact op te nemen met het postorderbedrijf die uw pakketje bezorgt. Als u beschikt over een track-and-trace code, kunt u hiermee zelf uw pakketje volgen. Wij kunnen geen invloed uitoefenen wanneer uw pakketje vertraging heeft opgelopen door omstandigheden zoals bijvoorbeeld drukte rondom feestdagen en/of storingen van een postorderbedrijf. Wij dragen er zorg voor dat uw bestelling zo spoedig mogelijk aankomt door de bestelling binnen 24 uur te verwerken. Mocht u er toch niet uitkomen, kunt u contact opnemen via ons contactformulier.
6RETOURNEREN EN OPHALEN
Wat is jullie retourbeleid?
Er is geen sprake van garantie wegens wetten omtrent hygiëne. Mocht er tijdens het vervoeren een artikel kapot zijn gegaan, ontvangt u gratis een nabestelling, mits u een pakketverzekering heeft genomen. Voor verdere informatie over ons retourbeleid kunt u ook een kijkje nemen in onze algemene voorwaarden.

Kan ik mijn product ophalen om verzendkosten te mijden?
Nee. Wij hechten veel waarde aan hygiëne en de privacy van onze donateurs. Dit houdt in dat vooral in deze rare corona tijden, het erg belangrijk is om ons te houden aan de maatregelen en geen extra mensen langs te laten komen.
Dit betekent dus dat u uw pakketje niet kunt ophalen. Wij werken enkel met het versturen van uw bestelling.
7GARANTIE EN REPARATIE
Mijn product is niet goed of kapot. Wat nu?
Graag verwijzen wij u door naar onze algemene voorwaarden. Hier kunt u lezen hoe het bij onze stichting zit met de retourvoorwaarden en ons beleid: https://wietoliepuur.nl/algemene-voorwaarden-stichting-wietoliepuur/

Mijn pakket is geopend voor het aankwam. Wat nu?
Indien er iets mis is met uw bestelling en/of u heeft het vermoeden dat er tijdens de verzending sprake is geweest van schending van u product, vragen wij u om een bewijs direct nadat u uw pakketje heeft gekregen. Zodra u ons deze foto’s opstuurt, kunnen wij een onderzoek laten starten.
8DE STICHTING EN HET DONATEURSCHAP
Wat houdt een donateurschap in?
Met behulp van een donateurschap kunt u cannabisproducten bestellen. U kunt hiermee aantonen dat u 18 jaar en ouder bent, en dat u geïnformeerd bent over deze producten en de inname hiervan. Daarnaast kunt u in uw eigen account een dossier bijhouden. Met het donateurschap bent u 12 maanden betaald donateur en hiermee kunt u ook gebruik maken van de acties en aanbiedingen die via onze website, social media kanalen en nieuwsbrieven vermeld worden. Ook spaart u als donateur punten. Voor meer info over het puntenspaarsysteem, kunt u hieronder kijken voor de vraag "Het puntenspaarsysteem, is dit gratis?"

Het puntenspaarsysteem, is dit gratis?
Ontvang in uw account bij iedere bestelling punten. Deze punten zijn vrij in te wisselen in onze webshop en dat zonder voorwaarden. De punten hebben geen geldigheidsduur, echter bij het stopzetten van uw donateurschap, wordt uw account opgeheven. De gespaarde punten verdwijnen hiermee automatisch. Bij elk product wordt aangeven hoeveel punten u spaart. Daarnaast ontvangt u bij uw verjaardag een leuk presentje van de stichting: 10 euro puntentegoed! Als dat geen feestje waard is…

Kan ik advies of begeleiding krijgen wanneer ik producten bij jullie bestel?
Uiteraard is dit mogelijk. Bij de Stichting staan we onder meer bekend om onze hoge service qua begeleiding en adviezen bij onze donateurs. Als u een vraag wil stellen of informatie nodig heeft, kunt u terecht op onze website, ons YouTube kanaal, of veel andere van onze platformen. Komt u er toch niet uit, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via ons WhatsApp servicenummer, of u kunt een livestream van de stichting bijwonen om uw vraag live te stellen.

Ben ik verplicht om een donateurschap af te sluiten?
Ja, voordat u gebruik kunt maken van onze producten bent u verplicht om een donateurschap bij ons af te sluiten, behalve voor de €1 tester (limiet van 2 testers per persoon). De donateurschapskosten zijn €12 op jaarbasis en geldig voor 1 jaar. De geldigheid is af te lezen in uw account. Na een jaar wordt u automatisch gevraagd dit te verlengen.

Heeft de Stichting WietOliePuur ook recensies?
De stichting heeft de laatste jaren veel recensies mogen ontvangen. Deze recensies zijn te vinden via onze website of door ons te Googelen op Stichting WietOliePuur. Wij hechten veel waarde aan een eerlijke recensie en we vragen u van harte om een recensie te plaatsten als u gebruik heeft gemaakt van onze diensten of onze producten. U kunt een recensie plaatsen via Kiyoh door te klikken op onderstaande link: https://www.kiyoh.com/reviews/1046278/stichting_wietoliepuur Kiyoh is een op zichzelf staand recensie platform, die ervoor zorgt dat de recensies die u over ons kunt vinden, geschreven zijn door mensen die onze producten eerlijk hebben gebruikt.

Welke talen spreken jullie?
Op de stichting spreken wij naast Nederlands Engels, Duits, en Frans. Daarnaast kunt u op onze website uit veel verschillende talen kiezen. Mocht u contact met ons opnemen in een taal die wij niet spreken, gebruiken wij een vertaler om ervoor te zorgen dat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Zo valt er niemand buiten de boot.

Kan ik een presentatie of bijeenkomst organiseren via of bij jullie?
Uiteraard is het mogelijk om presentaties of bijeenkomsten te organiseren bij uzelf in de instelling, bedrijf of zelfs thuis is dit in overleg mogelijk. Prijzen hiervoor variëren en gaan in overleg met de stichting. Tevens organiseert de stichting regelmatig informatiebijeenkomsten.

Welke advies mogelijkheden bieden jullie?
Wenst u persoonlijk contact? Zo ja, dan kunt u kiezen uit verschillende opties. Ga naar de webshop en plan uw bel moment of thuis bezoek in.Wilt u graag een thuisbezoek inplannen waar meerdere personen bij aanwezig zijn, dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact op met info@wietoliepuur en beschrijf uw ideeën in een e-mail. We komen er dan zo spoedig mogelijk bij u op terug.

Bereikbaarheid: locatie/telefonisch/per-email/WhatsApp
Dagelijks zijn wij bereikbaar via ons WhatsApp service 0613591490 of stuur een e-mail naar info@wietoliepuur.nl. Het is bij ons niet mogelijk om een product op locatie af te nemen. Wij versturen al onze producten via onze webshop en hiervoor dient u over een donateurschap te beschikken. Komt u er even niet uit? Dat is geen probleem, we helpen u van harte. Let op: Als we telefonisch even niet bereikbaar zijn, omschrijf uw vraag (zo specifiek mogelijk) in een SMS/WhatsApp/E-mail, dan komen we z.s.m. bij u terug.

Hoe word ik ambassadeur van de stichting?
Een stichting heeft donateurs. U bent officieel donateur als u een donateurschap betaalt. Voor ambassadeurs geldt totaal iets anders. De stichting heeft tal van ambassadeurs. Hier verstaan wij mensen en persoenen die weten waar wij mee bezig zijn en ons verhaal verder vertellen onder. Kortom: als u ons steunt, bent u ambassadeur. Daarom vinden wij vinden wij al onze donateurs ambassadeurs.

Hoe herken je een malafide verkoper?
Malafide verkopers zijn meestal vriendelijkere personen die wel iets kunnen vertellen over het gebruik van medicinale wietolie. Meestal zijn dit personen die olie of andere producten maken van cannabis die vol zit met voedingsresten. Cannabisolie gemaakt van cannabis die vol zit met voedingsresten bevat hoge concentraties aan zware metalen. Veelal verkopen deze personen de olie cash of met één of andere omschrijving op een privé bankrekening. U kunt dit soort malafide verkopers makkelijk onderscheiden door op hun website te zoeken naar een Kamer van Koophandel nummer. Mocht er geen website zijn, betekent het vaak al dat het een malafide verkoper is.
Verder kunt u altijd aan een verkoper van dit soort producten vragen om een testrapportage. Kortom: het is oppassen geblazen met de malafide verkopers van wiet/CBD-producten. Laat uw gezond verstand te werk gaan, en luister naar uw gevoel. Als u het niet vertrouwt, doe het dan niet.
Tevens een laatste kleine waarschuwing: als u online op welk online platform dan ook op zoek gaat naar medicinale wietolie of verhalen over gebruikers van dit soort producten, ziet u onder dit soort berichten veelal reacties en negatieve berichtgeving van mensen die denken dat ze verstand van wietolie hebben. Deze personen zijn meestal malafide wietolie verkopers die middels veel ophef iedereen wel even willen waarschuwen voor bijvoorbeeld de prijs of iets in die richting om de officiële verkoper een slechte naam te geven en eigen producten aan te smeren.

Hoe lang is mijn donateurschap geldig?
Vanaf het moment dat u uw donateurschap heeft aangevraagd, is het een jaar geldig. U kunt in uw account terugzien wanneer u uw donateurschap heeft gehaald, en wanneer deze dus afloopt. Zodra uw donateurschap is afgelopen, krijgt u automatisch een bericht over het verlengen hiervan.

Waar komt jullie kennis vandaan?
De voorzitter van de stichting heeft zijn kennis ontwikkeld door jarenlange ervaring met de producten zelf en met het helpen van de donateurs. Hiernaast heeft de voorzitter jarenlang onderzoek gedaan naar alles cannabis en doet nog steeds veel onderzoek. Deze kennis wordt zo veel mogelijk gedeeld en opgevangen door het team van stichting WietOliePuur. Door deze als maar groeiende kennis, staan wij zo goed mogelijk voor u klaar.
Alles wat wij zien en lezen, testen wij verder ook in de praktijk zodat wij weten of alles wat wij lezen ook echt klopt en overeenkomt met de waarheid.

Kan ik cannabis doneren?
Ja. Als u zelf bijvoorbeeld gedroogde planten over heeft, ontvangen wij deze graag. In ruil hiervoor krijgt u een persoonlijk product vanuit de stichting. Wij zijn bij de stichting blij met elke donatie. U kunt ons blij maken met blad, tak, en natuurlijk bloem, maar bij de stichting kunnen wij ook veel met (biologische) blad, bloem, en resten van de cannabis of hennep plant. U kunt als u iets wilt doneren contact opnemen met de stichting.

Wat houdt het kweektraject in?
Het kweektraject is eigenlijk niets anders dan een project waarbij u zorgt dat u zelf een jaar lang voorzien wordt van gratis cannabis of hennepproducten. Het is een simpel systeem, waarvan u alle informatie vindt op onze website en op de webshop onder het kopje gratis producten. Wilt u graag meedoen aan dit 5 planten gedoog kweektraject, bestel dan in de webshop “gratis producten” en wij melden ons bij u. U ontvangt van de stichting een contract met 5 zaadjes. Dit is uiteraard allemaal kosteloos en het wijst zichzelf.

Waarom is een donatie verplicht?
Doordat wij werken als stichting hebben wij donateurs. Officieel gezien bent u pas donateur als u een donateurschap met donatie heeft afgesloten. De producten die wij verstrekken als cannabis social club worden dan ook niet verkocht, maar deze worden aan u gedoneerd, nadat u geld heeft gedoneerd aan onze stichting.
Op deze manier dragen wij de zorg voor, dat de donateurs die aangesloten zijn bij de stichting ook de juiste informatie ontvangen (donateursdossier). Hiermee kunnen wij ook uw leeftijd verifiëren (18+).

Is er een abonnementsvorm van het donateurschap?
Op dit moment is er nog geen sprake van verschillende abonnementen. Ons donateurschap is vastgesteld op 12 euro per jaar. Dit is geldig voor iedereen die zich wil aansluiten. U kunt zich wel aansluiten bij bijvoorbeeld het kweektraject (hier zijn geen extra kosten aan verbonden).

Wat houdt WietOliePuur TV in?
Via WietOliePuur TV behandelen wij verschillende onderwerpen door middel van een restream die de voorzitter Martinus van Lies wekelijks uitzendt. Het kan bijvoorbeeld gaan over wietolie en tumoren of over hoe je zelf thuis wietolie kan maken.
Tijdens de uitzending kunt u ook live vragen stellen. Mocht u een uitzending gemist hebben, kunt u deze ook terugvinden op ons YouTube kanaal.

Waarom moet ik een vragenlijst invullen?
Wij willen u graag zo goed mogelijk kunnen helpen. Als wij weten wat bijvoorbeeld uw klachten zijn en welke medicijnen u gebruikt, kunnen wij bekijken wat voor u het beste product is, en of u wel het goede product gebruikt. Doordat u uw gegevens invult in de vragenlijst, hebben wij een beter overzicht om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Als u een account heeft, kunt u deze vragenlijst terugvinden in u donateursdossier.

Hebben jullie een nieuwsbrief?
Ja. Als u ons een bericht stuurt via ons WhatsApp servicenummer, bent u automatisch aangemeld voor onze nieuwsbrief. U kunt zich tevens aanmelden via de website om de nieuwsbrief ook per email te kunnen ontvangen.
In onze nieuwsbrief kunt u veel handige informatie vinden. Denk bijvoorbeeld aan aankondigingen voor aanbiedingen, nieuwtjes over de stichting zelf, of handleidingen.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?
U kunt via de volgende link onze algemene voorwaarden vinden: https://wietoliepuur.nl/algemene-voorwaarden-stichting-wietoliepuur/

Kan ik mij uitschrijven voor de nieuwsbrief?
Ja. Onder in de nieuwsbrief wordt de mogelijkheid gegeven om u automatisch uit te schrijven. Ook kunt u een email sturen naar info@wietoliepuur.nl met het verzoek tot uitschrijving.
9ACCOUNT
Hoe maak ik een account?
U kunt op onze website een account maken zonder dat u een donateurschap hoeft te halen. Wilt u echter iets bestellen, dan is een donateurschap wel verplicht.
Als u een account maakt, zorg er dan altijd voor dat uw gegevens volledig zijn, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen en zodat uw bestelling zo goed mogelijk kan worden verwerkt.
Mocht u een betaling willen doen, en de bankrekening die u gebruikt heeft een andere naam dan de naam die u heeft opgegeven, geeft u dit dan alstublieft op. Zo kan dit niet verkeerd gaan met uw bestelling en betaling. Tevens kunt u uw bestelnummer opgeven in de beschrijving van uw betaling.

Wat kan ik met mijn account?
In uw account kunt u veel zaken inzien. U kunt bijvoorbeeld zien of u al donateur bent of niet, maar u kunt ook uw vorige bestellingen bekijken. Zo heeft u altijd bij de hand wat u voorheen heeft besteld. Ook kunt u via uw vorige bestellingen uw facturen inzien.
Verder kunt u ook updates geven in uw account. In het vakje ‘updates’ kunt u vragen stellen, of bijvoorbeeld voor uzelf uw hoeveelheid druppels opschrijven.
Tevens kunt u in uw account uw gespaarde punten van het puntenspaarsysteem inzien.
10DOSERING
Hoe moet ik een product doseren?
Wij adviseren bij een eerste gebruik om op zoek te gaan naar uw maximale natuurlijke dosering. Omdat elk lichaam anders reageert op cannabis/hennep, is het lastig een vaste dosering aan te houden. Luister altijd naar uw eigen gevoel en uw lichaam. Voelt u zich licht high of stoned? Dan kan het zijn dat u zit aan uw maximale dosering. De stoffen in onze producten zorgen voor een spiegel in het bloed, naarmate men een bepaalde gewenning opbouwt. Als u stopt met het innemen van cannabis/hennep producten, dan zal deze spiegel ook weer uit het bloed verdwijnen. Voor een verdere uitleg hierover verwijzen wij u door naar www.wietoliepuur.nl/advies. Of bekijk een van de YouTube tutorials op ons YouTube kanaal van Stichting WietOliePuur.  Ook kunt u onze livestreams volgen en daar uw vraag stellen, mocht u er toch niet uitkomen.

Ik gebruik wietolie en ik voel er niets van, wat moet ik nu doen?
Elk lichaam reageert anders op wietolie. Dat heeft te maken met uw receptoren, ook wel ‘ontvangers’ genoemd. Wij adviseren altijd op zoek te gaan naar uw maximale natuurlijke dosering. Het kan namelijk zijn dat u onder doseert.

Wat moet ik doen als ik over doseer?
Als u het gevoel heeft dat u heeft over gedoseerd, is het altijd belangrijk om rustig te blijven. Haal diep adem, drink veel water, en ga even rustig zitten. Als u het gevoel heeft dat u moet overgeven, doe dit dan vooral. Houd het niet in. Verder kan u CBD-olie innemen om de werking van THC te blokkeren. THC en CBD zijn namelijk natuurlijke antagonisten.

Hoe gebruik ik cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl:
Olie van cannabis op recept
De olie van cannabis kunt u op twee manieren innemen:
U kunt een paar druppels olie onder uw tong druppelen. Start met 1 druppel 2 tot 3 keer per dag. Verhoog in overleg met uw huisarts zo nodig het aantal druppels. Verhoog naar 2 of 3 druppels onder uw tong per keer. Bespreek met hoeveel druppels u zich goed voelt. Stop als u last krijgt van bijwerkingen. De druppels hebben een bittere smaak. U kunt die smaak verminderen door erna een olijf of een stukje banaan te eten. Oliedruppels onder de tong kunnen na 5 minuten al gaan werken, in ieder geval binnen een halfuur. Ze werken het beste na 2 tot 3 uur en zijn na 4 tot 8 uur uitgewerkt.
Of u kunt een paar druppels in het eten doen. Net als met de thee gaat de medicinale cannabis dan door uw maag. Dan duurt het langer voordat het gaat werken.

Thee van cannabis op recept
“Voor thee van cannabis doet u 1 gram cannabis in 1 liter heet water. Als u begint met de thee neemt u elke avond ongeveer 200 milliliter. De thee kunt u (na toevoegen van een theelepel koffiemelkpoeder) afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren. Wilt u precies 200 milliliter theezetten doe dan 0,2 gram (200 milligram) cannabis in 200 ml heet water. Voor het maken van de thee zijn de cannabis korrels (granulaat) het handigst. De thee heeft een bittere smaak. U kunt die smaak verminderen door na het drinken van de thee een olijf of een stukje banaan te eten.
Het duurt een half tot anderhalf uur voordat het gaat werken. Na 2 tot 3 uur is de werking het sterkst. Na 4 tot 8 uur is de medicinale cannabis uitgewerkt. Na 1 tot 2 weken kan de hoeveelheid worden verhoogd naar 2 keer per dag 200 milliliter. Werkt de thee onvoldoende? Neem dan contact op met uw huisarts.

Inhalatie via een verdampingsapparaat
U doet 100 tot 200 milligram in een speciale verdamper van de apotheek. Inhaleer een keer en wacht daarna 10 minuten. U zult dan snel merken of uw klachten minder worden. Neem eventueel nog een tweede inhalatie en wacht weer minstens 10 minuten om te kijken hoe u zich voelt. Als u voor het eerst start met cannabis neem dan maximaal 2 inhalaties en stop in ieder geval direct als u zich naar gaat voelen.
Cannabis in een verdamper begint binnen 5 minuten te werken. Na 15 minuten is de werking het sterkst. Na 3 tot 4 uur is het uitgewerkt.

Regelmatig innemen
Gebruik dagelijks eenzelfde hoeveelheid cannabis op hetzelfde tijdstip. Doet u dat nauwkeurig dan bereikt u na ongeveer 2 weken het beste effect. Kijk wekelijks samen met uw huisarts of en zo ja hoe de cannabis bij u werkt. Samen kijkt u of u meer, minder of vaker moet nemen. Bij veel pijn, bijvoorbeeld door kanker kan het nodig zijn om de hoeveelheid sneller te verhogen.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken
11INFORMATIE EN GEBRUIKSAANWIJZING
Bijeenkomsten/live/op afspraak:
Bij de stichting hechten we veel waarde aan het delen van informatie. Juist door van elkaar te leren en open te staan voor nieuwe informatie en kennis, wordt de markt transparanter en de angst om cannabis/hennep te consumeren minder. De voorzitter geeft wekelijks live streams (te volgen op de pagina ‘WoPtv). Livestream gemist? Geen probleem. Deze kunt u allemaal terugzien op ons YouTube kanaal. Wilt u graag zelf een bijeenkomst organiseren met de stichting? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb zetpillen besteld, hoe vul ik deze?
Op ons YouTube kanaal vindt u meer dan 100 verschillende informatievideo’s en tutorials. Om de tutorial te bekijken van onze zetpillen kunt u klikken op onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=XOJO7nscFhI

Kan ik mijn producten meenemen op bijvoorbeeld vakantie?
Wij adviseren om de producten niet mee te nemen als u naar het buitenland vertrekt. Beschikt u over een document van uw huisarts en/of behandeld arts/specialist waarmee u kunt aantonen dat u dit voor medicinale doeleinden toepast? Dan adviseren wij ook altijd om de landelijke wetgeving te raadplegen op het gebied van cannabis/hennep gerelateerde producten. U wilt niet voor verassingen komen te staan.

Hebben jullie ook uitleg video’s?
Ja. Op ons YouTube kanaal kunt u veel verschillende video’s vinden. Van uitleg over de dosering tot video’s over ervaringen van mensen met bijvoorbeeld Parkinson. Hier kunt u verschillende uitlegvideo’s vinden over onderwerpen waar u wellicht met informatie over nodig heeft.

Hoe moet ik een vaporizer vullen met een navulling?
Als u bij ons een navulling bestelt, ontvangt u een handige spuit met vape-vloeistof. De vape-vloeistof kunt u handmatig toevoegen aan de vaporizer. Als u bij ons een vaporizer bestelt, zit er in het pakket een gebruiksaanwijzing die uitleg geeft over het navullen, schoonhouden, en/of onderhoud van uw vaporizer.
Kort uitgelegd: u schroeft uw vaporizer open, vult de vloeistofkamer (let op: niet te vol), en schroeft vervolgens de vaporizer weer in elkaar.

Hoe maak ik wietolie met de destillateur?
U kunt met behulp van de destillateur, die tevens verkrijgbaar is in onze webshop, zelf wiet en/of CBD-pasta maken. Met behulp van deze pasta kunt u verschillende producten maken. Klik op de volgende links voor instructie video’s over het gebruik van de destillateur: https://www.youtube.com/watch?v=huaqKAxcpnM&has_verified=1
https://www.youtube.com/watch?v=NZV9v2F8HkM

Wat zijn de verschijnselen van high of stoned zijn?
Allereerst is er een verschil tussen high en stoned zijn. Welke van de twee u wellicht ervaart, ligt aan het product en hoe bijvoorbeeld de THC in uw lichaam reageert. Waar high zijn meer een prettig energiek gevoel kan geven, is stoned zijn meer rustig en enigszins sloom zijn.
Bij beide zijn er verschillende verschijnselen waar u rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan rode ogen, een droge mond, een licht gevoel in het hoofd of in de benen. Verder kan high zijn worden gekenmerkt aan een lachkick, een melig gevoel, een beetje in de wolken zitten, over het algemeen gewoon lekker in je vel zitten. Bij stoned zijn kunnen extra verschijnselen een loom, langzaam gevoel zijn, waarbij de tijd stil lijkt te zijn. Stoned zijn brengt vaak een uiterst ontspannen gevoel met zich mee. Veelal gaat het high zijn na bepaalde tijd over in stoned zijn.

Hoe moet ik het label van mijn product aflezen?
Elk product is voorzien van een label. Daarop is de volgende informatie te vinden:
o De productnaam en inhoud
o Het batchnummer
o De houdbaarheidsdatum
o Bewaarvoorschriften
o Overige gegevens zoals onze website en het WhatsApp servicenummer

Is de wiet van een coffeeshop geschikt om zelf olie van te maken?
Uiteraard kunt u met wiet van de coffeeshop zelf wietolie maken. Wij raden het echter bij de stichting af, aangezien de meeste coffeeshops wiet verkopen, wat gekweekt is voor verkoop met hoge THC-waardes. De wiet uit de coffeeshop wordt meestal illegaal en niet biologisch gekweekt en kunnen daarom veelal vol zitten met voedingsstoffen. Voedingsstoffen, daar bedoelen wij mee zware metalen die in de voeding zitten en worden toegediend aan de cannabisplanten tijdens het indoor kweekproces. Als u wietolie maakt van deze cannabis, haalt u met de extractie niet alleen de THC, maar ook de zware metalen uit de plant.
Als wij olie die gemaakt is van niet biologische cannabis laten testen in een extern testlaboratoria, zien we dat de zware metalen uit de voeding meegenomen worden in de extractie. De metalen die veelal voorkomen in dit soort voedingen zijn kwik, aluminium, etc.

Hoe verzorg ik mijn planten?
Wietplanten verzorgen is op zich geen grote kunst. Het is belangrijk dat de plant zoveel mogelijk zon krijgt, en dat er niet tè veel water wordt gegeven. Als u uw cannabis op een zonnige plek zet, geeft u hem alleen water als die in de zon staat met hangende takken. Staat uw plant al een tijdje naar de zon gericht en hangen de bladeren en takken niet, heeft uw plant nog geen water nodig. Te veel vocht is voor een wietplant niet goed en levert vaak minder goede of zieke planten op. Het belangrijkste met wietplanten is: laat ze lekker hun gang gaan en geef ze veel liefde.
Tevens zijn er een aantal insecten zoals slakken die gek zijn op cannabis, maar uw huisdieren zullen ook graag snoepen van uw plant. Net zoals onder andere mensen hebben huisdieren een lichaamseigen endocannabinoïde systeem en ervaren ze de werking van cannabis veelal als prettig.
Over het kweken van cannabis staat enorm veel informatie op Google en wij verwijzen u dan ook graag naar pagina’s van kwekers met informatie over het kweken.

Hoe weet ik of de plant geoogst kan worden en wat moet ik ermee doen?
Uw cannabisplant is uitgebloeid als de haartjes bruin zijn geworden. Wanneer ongeveer 70% van de haartjes ingedroogd zijn, is de wiet qua potentie op zijn top. Als 90% van de haartjes bruin zijn, is de wiet over zijn hoogtepunt heen. U kunt dit het beste bekijken met een loep. Bij 70% kunt u dus het beste uw plant oogsten.
Na het oogsten hangt u uw plant in een droge ruimte een aantal dagen op zijn kop tot het volledig droog is. Nu is de plant knip klaar. Het volume van uw plant zal aanzienlijk afnemen tijdens het droogproces. U zult waarschijnlijk tot wel 80% aan volume kwijtraken.

Hoeveel planten mag ik groeien?
Officieel gezien geen. Het staat namelijk in de Opiumwet dat dit verboden is. Echter kunt u tot 5 planten buiten in de open lucht groeien zonder er een proces verbaal voor te krijgen. Hierbij wordt het groeien namelijk niet gezien als beroeps- of bedrijfsmatig handelen. Stel dat uw planten in beslag worden genomen, krijgt u geen boete als u ermee instemt.
Als u minderjarig bent, en u planten groeit, zal er altijd een gerechtelijke vervolging plaatsvinden.

Van welke plant krijg ik mijn wiet?
Wietolie is afkomstig van de vrouwelijke cannabis plant. Hier zit THC en CBD in. De mannelijke plant is de hennep plant, waar voornamelijk CBD in zit. Hier bevindt zich maar een heel klein percentage THC in. De hennep plant wordt tegenwoordig veel gebruikt voor andere doeleinden dan alleen voor de CBD zelf. Denk bijvoorbeeld aan veevoer, of het maken van kleding.

Ik of iemand in mijn omgeving heeft kanker. Hoe verder?
Mocht u of een dierbare van u kanker hebben, zijn er bij de stichting meerdere opties voor u. We willen u uiteraard zo goed mogelijk helpen en bijstaan, en doen dit met alle liefde. Wij raden u aan om contact op te nemen met de stichting of om een belmoment in te plannen via onze website. Zo krijgt u goede en duidelijke uitleg over welke routes u kunt nemen, en wat naast wietproducten belangrijk is, zoals een bepaald dieet.
Een mogelijke optie is bijvoorbeeld ons RSO-kuur. Hierin wordt u persoonlijk begeleidt naar het toewerken van de onverdunde pure pasta.

Hoe kan ik zelf mijn olie verdunnen?
Mocht blijken dat uw olie te sterk is, dan kunt u een extra hoeveelheid aanlengolie hieraan toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld MCT-olie zijn (wij maken hier gebruik van in onze producten). Andere mogelijkheden zijn hennepzaadolie, olijfolie, of zonnebloemolie.
Wees met verdunningen altijd precies, zodat u weet wat u doet en wat u de volgende keer moet bestellen. Een handige tip hierbij is dat men aanpassingen doet aan de hand van een doseerspuit, zodat men precies weet hoeveel milliliter er is toegevoegd.

Wat zegt de wet over cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl: “Cannabis valt onder de Opiumwet. Het Bureau voor Medicinale Cannabis van het ministerie van VWS is verantwoordelijk voor de productie en kwaliteit van cannabis die u in Nederland bij uw apotheek kunt kopen. Dat is cannabis op recept.
Cannabis is in Nederland niet wettelijk als geneesmiddel geregistreerd. Bij wettelijk geregistreerde geneesmiddelen wordt de werking en de veiligheid zorgvuldig beoordeeld. Dat is niet gebeurd bij cannabis, ook niet bij cannabis die u op recept bij de apotheek kunt kopen.
Uw huisarts zal alleen overwegen cannabis voor te schrijven als u ernstig ziek bent (bijvoorbeeld door kanker) en andere medicijnen of behandelingen bij u niet (voldoende) helpen, en/of andere medicijnen of behandelingen bij u te veel bijwerkingen hebben.
Met een recept van uw huisarts kunt u cannabis bij uw apotheek kopen. Cannabis op recept wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken
12CONTRA INDICATIES
Huidig medicatie gebruik/overdosering?
Voor de onderstaande groepen is het buitengewoon belangrijk om cannabisproducten in overleg met de behandelend arts te nemen. Voor hen gelden doseringsaanpassingen en/of dat ze wietproducten beter niet kunnen nemen (contra-indicaties). Dit betreft:
o mensen met hartklachten en/of bloeddrukproblemen
o gebruikers van zware pijnstillers (vooral morfine of andere opiaat-preparaten)
o mensen met aanleg voor psychoses
o gebruikers van psychofarmaca (geneesmiddelen die inwerken op het psychisch welbevinden) en slaapmiddelen.

Mag ik wietolie innemen in combinatie met mijn medicijnen?
Ja, wij adviseren om niet de huidige medicatie die u slikt direct te vervangen door onze producten. Daarentegen is het raadzaam om alvorens u producten aanschaft, een vragenlijst in te vullen, waarin u aangeeft welke medicatie u inneemt en in welke dosering dat is. Op die manier ontvangt u een advies die afgestemd is op uw specifieke vragen. Sommige medicijnen hebben een interactie met dit soort producten. Daarom is het altijd raadzaam om dit van tevoren af te stellen. Bij twijfel kunt u altijd in overleg gaan met uw huisarts of specialist.

Mag ik een alcoholisch drankje drinken als ik wietolie gebruik?
In principe raden wij u dit af. Door de alcohol werkt de wietolie anders. De alcohol kan namelijk de THC versterken of juist verlichten. Hierdoor is de natuurlijke maximale dosering die u van uzelf kent, niet meer hetzelfde. Ook zorgt de alcohol ervoor dat de THC anders kan werken dan u wellicht gewend bent. Als u wilt testen wat u maximale natuurlijke dosering is met wietolie, moet u de testavond zeker uw borreltje laten staan om een eerlijke meting te krijgen. Mocht u hier problemen mee ondervinden, raden wij u aan om de tweede dag nogmaals een testavond te organiseren met uw drankje erbij. Zo kunt u een idee krijgen hoe uw dosering verandert met en zonder drankje.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl: “Gebruikt u de cannabis zorgvuldig en in goed overleg met uw huisarts? Dan heeft u minder kans op vervelende bijwerkingen. Bij snel verhogen van de hoeveelheid kunnen bijwerkingen optreden als:
o Hoofdpijn
o Rode branderige ogen
o Droge mond
o Duizeligheid
o Sufheid en slaperigheid
o Spierverslapping
o Vergeetachtigheid
o Rusteloosheid
o Hartkloppingen
o Gevoel van warmte of koude in uw handen en voeten
Deze bijwerkingen kunnen na een paar uur of een paar dagen ook weer verdwijnen.

Andere bijwerkingen zijn:
O 'High' worden.
O U kunt gaan denken dat mensen, bijvoorbeeld de buren of de mensen op straat, u in de gaten houden (terwijl dat niet zo is). Dat noemen we wanen.
O U kunt stemmen horen of dingen zien die er in werkelijkheid niet zijn. Dat noemen we hallucinaties.
O U kunt in de war raken.
O U kunt last krijgen van angst en paniek.

Cannabis mag u niet gebruiken:
O als u een verslavingsprobleem heeft
O als u aanleg heeft om ernstig in de war te raken, bijvoorbeeld bij: een manische depressie, een psychotische stoornis, schizofrenie, bij een hartritmestoornis, angina pectoris of andere hartziekten.

Mensen met een depressie of een angststoornis en jongeren tot 24 jaar oud, hebben een grotere kans om een psychose (ernstige psychiatrische verwardheid) te krijgen als ze cannabis gebruiken.” Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken

Waar moet ik op letten bij het gebruik van cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl:
Cannabis in het verkeer?
Bij starten met cannabis kunt u last hebben van minder alert zijn en minder snel reageren. Houd daar rekening mee bij uw dagelijkse bezigheden. Volgens de wet mag u niet autorijden als u cannabis heeft gebruikt. De werkzame stof THC werkt versuffend. Kijk ook op apotheek.nl bij ‘mag ik ook autorijden?’

Cannabis met alcohol of medicijnen?
Cannabis werkt extra versuffend wanneer u het samen met andere versuffende middelen gebruikt zoals bijvoorbeeld alcohol, kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen en sterke pijnstillers zoals tramadol of morfine. Bespreek het met uw huisarts en apotheker als u medicijnen samen met cannabis gebruikt. Als u al pijnstillers gebruikt, kunt u de hoeveelheid pijnstiller vaak verlagen.

Cannabis verslavend
Bij de gebruikelijke hoeveelheden is er geen kans op verslaving of op onthoudingsverschijnselen als u stopt. Langdurig gebruik van hoge doseringen kan wel tot verslaving leiden met onthoudingsverschijnselen wanneer u stopt.

Cannabis en reizen
Cannabis valt onder de Opiumwet. Dat betekent dat u een verklaring van uw arts bij u moet hebben als u met cannabis naar het buitenland wilt reizen. De aanvraag kan enige weken duren. Kijk voor meer informatie op hetcak.nl

Cannabis en sport
Cannabis staat op de doping lijst. Dat betekent dat u niet aan sportwedstrijden mag meedoen wanneer u cannabis heeft gebruikt.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken

Wietolie en contra indicaties
Wietolie heeft contra indicaties met een aantal verschillende medicijnen. Dagelijks komen er nieuwe medicijnen bij, en blijft het dus uitkijken met het combineren van het psychoactieve stofje THC in combinatie met een medicijnen.
THC heeft het effect om bloeddruk te verlagen. Het kan dus uitkijken geblazen zijn bij het gebruik van wietolie in combinatie met de medicijnen die u slikt voor uw hart. Zo is algemeen bekend dat THC psychoactief is en dat mensen die bijvoorbeeld psychosegevoelig zijn uit moeten kijken met het gebruiken van deze stof.
Over het algemeen is het heel makkelijk onthouden: wietolie en medicatie voor de mind, ongeacht welke, is altijd uitkijken geblazen, en het is verstandig om dit gebruik te overleggen met een arts of specialist.

Opiaten en wietolie
Als u opiaten gebruikt, kan het zijn dat de werking van uw medicatie versterkt of verslapt door het gebruik van medicinale cannabis. Tevens kan dit andersom werken, waarbij de wietolie zwaarder valt. Bij de stichting is de ervaring dat mensen die opiaten gebruiken bij pijnstilling na verloop van tijd die medicatie kunnen minderen als ze wietolie op de juiste manier gebruiken. THC kan een pijnstillend effect hebben. Uit studie blijkt dat stofjes uit de cannabisolie op een biologische manier doen wat chemische medicatie ook kan.
Er melden zich dagelijks nieuwe donateurs die graag willen stoppen met het gebruik van chemische medicijnen en dat het liefst zouden willen verruilen voor biologische cannabisolie. Onze ervaring is dat er mogelijkheden zijn, maar dat men vooral niet te hard van stapel moet lopen, en dat men zeker niet kan stoppen met de medicatie als ze beginnen met het gebruiken van cannabisolie. Het is belangrijk om uw medicatie in overleg met uw huisarts af te bouwen.
De werkzame stofjes uit de cannabisolie creëren een soort proteïne om de zenuw, waardoor het pijnsignaal naar het hoofd geblokt wordt. Opiaten en wietolie is en zal altijd een puntje blijven. Mocht u zeker willen weten of uw medicatie gaat in combinatie met wietolie, dan raden wij u aan om via www.wietoliepuur.nl een belmoment in te plannen of om contact op te nemen met uw arts of specialist.

Is wietolie verslavend?
De ervaring bij de stichting is dat er wel degelijk een verslavend effect kan optreden bij het gebruik van wietolie, terwijl u online vaak het tegenovergestelde kan lezen. De verslaving zal voornamelijk psychisch zijn, aangezien lichamelijk de afkickverschijnselen van wietolie nihil zijn. Zo kan er bijna geen lichamelijke verslaving optreden. Uit studies blijkt dat een lichamelijke verslaving aan cannabis niet veel meer voorstelt dan een aantal dagen rusteloze gevoelens te hebben, en een tijdje wat minder goed te kunnen slapen en eten. Van wietolie kun je high of stoned krijgen, vandaar dat er door het high of stoned gevoel een psychisch gevoel van afhankelijkheid kan ontstaan.
Tevens willen wij over dit punt nog wat mededelingen doen: regelmatig horen wij dat men niet verslaafd wil raken aan biologische, zon-gegroeide wietolie, terwijl men al jarenlang verslaafd is aan een of ander medicijn. De ervaring bij de stichting is dat men de verslaving van het chemische medicijn kan omzetten naar biologische wietolie die voor zover als bekend niet schadelijk is voor je lichaam. Wij vragen ons bij de stichting dan ook regelmatig af of een verslaving aan wietolie erg is als men daarmee zijn levenskwaliteit kan verhogen en wel naar een niveau waarop men geen reguliere medicatie meer hoeft te gebruiken.
Let op: mocht u twijfels of vragen hebben, kunt u het beste contact opnemen met gespecialiseerde verslavingszorg zoals Tactus of Jellinek.

Volgens Jellinek over het blowen: “Cannabis is lichamelijk en geestelijk verslavend. Lichamelijke verslaving komt minder voor maar bestaat wel degelijk. Ongeveer 9% van de gebruikers ontwikkelt een vorm van afhankelijkheid. Een groot gedeelte komt hier zonder professionele begeleiding overheen, maar ook een groot deel heeft wel hulp nodig. Jaarlijks melden zich ongeveer 10.000 mensen in de verslavingszorg voor behandeling voor een cannabisprobleem. Dit is na alcohol het middel met de meeste aanmeldingen”
Bron: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/drugs/cannabis-wiet-hasj/verslaving/

Hartproblemen en wietolie
De ervaring bij de stichting is dat mensen die wietolie gebruiken een lagere bloeddruk krijgen, waardoor het met bloeddrukverlagende medicijnen een risico kan vormen. Er zijn een aantal medicijnen die de bloeddruk verlagen. Als u deze gaat combineren met cannabis- en/of hennepproducten is het raadzaam om regelmatig uw bloeddruk te laten controleren.
Mocht u twijfels hebben, doet u er verstandig aan contact op te nemen met onze stichting of uw arts of apotheker.
De volgende hartmedicijnen staan bekend als medicijn die contra indicaties heeft met wietolie: een medicijn voor hartritmestoornis genaamd Cordarone, een medicijn voor hoge bloeddruk genaamd Diltiazem (Tiazac, Cardizem, Dilacor), en een medicijn die bekend is en werkt tegen hartritmestoornissen Verapamil (Calan, Veralan, Isoptin). Hierbij is het vooral belangrijk om regelmatig uw bloeddruk te controleren.

Kan ik wietolie en CBD-olie gebruiken in combinatie met chemo?
Volgens de website van het KWF is het geen probleem om uw behandeling tegen kanker te ondergaan in combinatie met cannabis- en/of hennepproducten. Bij de stichting hebben we dagelijks te maken met personen die wietolie willen gebruiken omdat ze een behandeling tegen kanker ondergaan. Onze ervaring in deze is dat mensen die wietolie gebruiken in combinatie met de behandeling het veelal makkelijker en minder pijnlijk ervaren dan personen die geen cannabis- en/of hennepproducten gebruiken. De afgelopen jaren hebben duizenden mensen onze producten gebruikt, en de ervaring bij de stichting is groot. Wij kunnen veel vertellen en uitleg geven over dit soort producten in combinatie met kanker. Helaas is dit niet in een vak-antwoord compleet uit te leggen en vragen wij u om contact op te nemen met de stichting als u eventueel vragen heeft over wietolie in combinatie met kanker.
De ervaring bij de stichting is dat mensen die wietolie gebruiken minder pijn ervaren en beter kunnen eten, drinken, en slapen, en tevens is de ervaring dat mensen over het algemeen veel minder misselijkheid ervaren. Dit is ook makkelijk verklaarbaar: dit zijn bijwerkingen van de THC.
Let op: er is geen enkel bewijs dat als u cannabis gebruikt, u van kanker zult genezen.
13WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
Is het gebruik van cannabis als medicijn nieuw?
Nee, er bestaan oude Chinese schriften van duizenden jaren geleden waar destijds al werd aangegeven dat cannabis werkzaam is als medicijn. Zo kregen de Chinese keizerinnen tijdens hun menstruatie wietolie als de pijn te heftig werd. Er wordt zelfs in de Bijbel geschreven over cannabis. De naam was destijds kaneh-bosum. Zo staan er heilige verzen in de Bijbel waarin kreupelen behandeld werden van zalven gebaseerd op kaneh-bosem.

Wat is endocannabinoïde systeem?
Volgens de CBD Drogist: “Het endocannabinoïde systeem is een lichaamseigen systeem dat uit cannabisachtige stoffen bestaat. Endo staat in het latijn voor lichaamseigen en cannabinoïde zijn stofjes die van nature voorkomen in cannabis. Het lichaam maakt dus zelf ook cannabinoïde aan. Het endocannabinoïde systeem is betrokken bij veel fysische effecten in ons lichaam. Het speelt een rol bij zenuwen, stress, innerlijke onrust en bij rusteloze gevoelens. Het fungeert als het ware ook als een natuurlijke rustgever voor een goede slaap en een gezonde nachtrust, het speelt een rol bij de vorming van de gemoedstoestand en de werking van het zenuwstelsel. Ook draagt het bij bloedsuikergehalte metabolisme, speelt een rol bij het herstellend vermogen van de huid, bij de botopmaak (helpt botgroei), de bloeddruk, zuurstoftransport, de maagfunctie, dempt het de wisselende stemmingen tijdens menstruatiecyclus en beschermt tegen ouderdomsverschijnselen. Het endocannabinoïde systeem is belangrijk voor het normaal functioneren van het lichaam. Het is evolutionair gezien eigenlijk al miljoenen jaren oud. Het is namelijk ook aangetroffen in zoogdieren, vissen, zee-egels en weekdieren. Dit systeem zou betrokken zijn bij veel fysiologische effecten in ons lichaam.”
Bron: https://www.cbddrogist.nl/wat-is-het-endocannabinoide-systeem/
Volgens Mediwiet: “Het menselijk lichaam bevat net als dat van alle andere zoogdieren, vogels, vissen en zee-egels een miljoenen jaren oud endocannabinoïd- systeem. Endo betekent lichaamseigen. Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen alle belangrijke processen in een levend wezen. Endocannabinoïden regelen de productie van hormonen, eiwitten, besturen het immuunsysteem, alle organen, hoe we ons voelen en wat we denken.”
Bron: https://www.stichtingmediwiet.nl/info/wat-is-het-endocannabinoide-systeem/

Wat is het verschil tussen THC en CBD?
U kunt op onze homepage van de Cannabis Social Club Stichting WietOliePuur in het groene blok de belangrijkste verschillen vinden tussen THC en CBD. Zo zijn de drie mogelijk belangrijkste voordelen van CBD: energie-gevend, geen psychisch effect, bloeddrukverlagend. Bij THC is dit: ontstekingsremmend, slaap en eetlust opwekkend, en bij veel personen blijkt wietolie pijn verdrijvend te werken als de dosering klopt. Bij wietolie-gebruik is het op zoek gaan naar uw maximale natuurlijke dosering net zo belangrijk als het gebruik van het product zelf.
U kunt een kijkje op ons YouTube kanaal voor verdere visuele uitleg.

Wat is cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl “Cannabis is gemaakt van de gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke hennepplant. Om ervoor te zorgen dat de samenstelling en kwaliteit van cannabis via de apotheek steeds dezelfde is wordt de plant volgens vaste regels geteeld en verwerkt. Dit wordt streng gecontroleerd. Deze cannabis is alleen op recept verkrijgbaar.
Gebruik van cannabis-olie of wiet-olie van de drogist of reformzaak wordt afgeraden. De samenstelling, sterkte en kwaliteit van deze producten wisselt en is niet gecontroleerd. Met kans dat het niet goed werkt, te sterk is, te veel bijwerkingen heeft of zelfs tot vergiftiging leidt. De cannabis-olie die u zonder recept bij drogist en reformzaken kunt kopen, mag geen stoffen bevatten waarvan u high kunt worden. Van cannabis-olie van de apotheek is de samenstelling wél gecontroleerd. Gebruik van cannabis of wiet van de coffeeshop wordt sterk afgeraden. Het wisselt in samenstelling, sterkte en kwaliteit, met kans dat het te sterk is, te veel bijwerkingen heeft of zelfs tot vergiftiging leidt. Het is vaak vervuild met bestrijdingsmiddelen, zware metalen, bacteriën, schimmels of gisten.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken
Echter, wanneer u wietolie haalt bij bijvoorbeeld een cannabis social club die strenge testrapportages laat maken, kunt u zelf zien welke stoffen er in de olie zitten, en dat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Hoe werkt cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl: “Naar de werking van cannabis is nog weinig goed wetenschappelijk onderzoek gedaan, zoals dat wel is gedaan bij medicijnen. De kennis die we nu hebben komt vooral door de ervaring die dokters en apothekers in hun dagelijks werk hebben met patiënten.
Cannabis op recept kunt u; als druppels cannabisolie innemen of onder de tong doen, als theedrinken (koud of warm), of inademen met een verdampingsapparaat.
Wanneer u cannabis gebruikt (druppelt, drinkt of inademt), komt de cannabis via uw bloed in uw hersenen. Uw hersenen zijn gevoelig voor cannabis. Hoe cannabis precies werkt is niet goed onderzocht. Mogelijk heeft het invloed op bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, overgeven en de werking van uw spieren. Klachten als pijn en misselijkheid kunnen hierdoor minder worden.
In cannabis zitten twee belangrijke werkzame stoffen uit de cannabisplant: THC (tetrahydrocannabidiol) en CBD (cannabidiol). Van THC wordt u slaperig en kunt u ‘high’, duizelig of verward raken. Van CBD wordt u juist wakker.
Er zijn verschillende soorten van cannabis, waarbij de werking kan verschillen. Of het helpt kan per persoon verschillen. Bij sommige mensen helpt het ene mengsel beter dan het andere.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken

Bij welke klachten helpt cannabis?
Volgens de thuisarts (2018) van de website thuisarts.nl: “Hoe en bij welke klachten cannabis werkt, is niet goed onderzocht. Volgens de ervaringen van dokters en patiënten zou cannabis soms kunnen helpen bij pijn, misselijkheid, overgeven (braken), verminderde eetlust, slaapproblemen.
Deze werking is niet wetenschappelijk bewezen en niet onderzocht zoals de werking van reguliere medicijnen. Daarbij kan de werking per persoon erg wisselen en ook tegengesteld zijn. Zo kunt u van cannabis soms juist misselijk worden of juist slecht slapen.
Cannabis kan ziekten niet genezen.”
Bron: https://www.thuisarts.nl/cannabis/ik-ben-ernstig-ziek-en-wil-misschien-cannabis-gebruiken

Is de medicinale werking van cannabis wetenschappelijk bewezen?
De werking van medicinale cannabis is al duizenden jaren bekend. Zo weten we uit oude Chinese scripten waarin wordt gesproken over het gebruik van medicinale cannabis dat het pijn verdrijvend kan zijn en slaap op kan wekken. Ondertussen staat elk sociale media platform vol met reacties en recensies van personen die dit soort producten gebruiken en zich daar goed bij voelen.
Tevens kunt u op PubMed meer dan achtduizend afgeronde onderzoeken naar medicinale cannabis vinden. Veelal gedeponeerd door artsen, specialisten, en universiteiten.

Doen jullie onderzoek naar de werking van medicinale cannabis?
Ja, wij doen dagelijks bevindingen bij het gebruik van dit soort producten. Met duizenden donateurs en gebruikers van dit soort producten kunnen wij onze ervaringen delen met personen die naar info vragen over THC- of CBD-producten.
Bij de Cannabis Social Club Stichting WietOliePuur lezen we alle lectuur die we kunnen vinden over medicinale cannabis en passen deze ook direct in de praktijk toe bij die personen die daar behoefte aan hebben. Zo hebben we bij de stichting uitgezocht wat de werkzame stofjes in de cannabis zijn en voegen wij andere biologische planten en bloemen aan onze extracties toe om deze stoffen in hogere concentraties te verwerken in onze producten.

Waar kan wietolie mee helpen?
Wietolie wordt hedendaags toegepast voor de meest uiteenlopende klachten. Zo zijn er donateurs bij de stichting die wietolie gebruiken bij klachten zoals slapeloosheid, stress, spierspanning, gewrichtspijnen, en ontstekingen. De werkzame stoffen uit cannabis zijn veelal lichaamseigen stofjes, en bij het gebruik van dit soort producten stimuleert u uw lichaamseigen fysiologische endocannabinoïde systeem (het ECS). Het ECS is een fysiologisch systeem die we tientallen jaren geleden hebben ontdekt doordat we in testlaboratoria cannabis toedienden aan mensen en zagen dat er bij personen die cannabis gebruiken een soort van fysiologisch systeem geactiveerd werd. Dit was het ESC. Ondertussen weten we dat het ECS veel te maken kan hebben met het reguleren van pijn, slaap, en eetproblematiek. Het ECS is ook vernoemd naar de cannabinoïden uit de cannabisplant. Over het ECS valt tegenwoordig veel te lezen. Zo staat er op ons YouTube kanaal een video met uitgebreide uitleg over het ECS.
14KORTING
Verstrekken jullie ook gratis producten?
Ja, u kunt bij de stichting gratis producten ontvangen. U moet zich dan aanmelden voor het 5 planten gedoog kweektraject. Als u meedoet aan dit kweektraject, ontvangt u 5 zaadjes. Na het opkweken van deze zaadjes, worden de plantjes bij u afgehaald, en maken wij van deze 5 planten voor u een jaar lang gratis producten naar keuze.

Zijn er ook groothandelsprijzen?
Bij de CannaMedSocialClub Stichting WietOliePuur zijn er uiteraard ook groothandelsprijzen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de stichting via www.wietoliepuur.nl

Ik heb financiële problemen, wat nu?
Bij de stichting denken wij altijd mee om mensen te helpen bij bijvoorbeeld pijnverlossing. Ook voor mensen met een kleine portemonnee bieden wij de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de stichting. Verkeert u in een situatie waarin u te maken heeft met een beperkt budget, kunt u contact opnemen met de stichting. Dan bespreken wij persoonlijk de situatie. Op deze manier willen wij niemand uitsluiten.
15EEN GROENE TIP! Gratis producten - Meld u aan
Wist u dat u gratis producten kunt ontvangen via de stichting WietOliePuur. Middels het Nederlandse gedoogtraject maken wij dit mogelijk. Wenst u meer informatie? Bekijk dan op onze Over Ons pagina hoe wij richting geven aan dit traject. Of neem contact op met ons WhatsApp service nummer 0613591490 of via e-mail naar info@wietoliepuur.nl

Heeft u een vraag? Of een toevoeging aan de FAQ? Laat het ons weten!

    ×

    Hallo!

    Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@wietoliepuur.nl

    × WhatsApp