Kweektraject - 2024

Het Kweektraject: Een uniek initiatief voor een jaar lang gratis producten!

De essentie van het meedoen
Bij Stichting Wietolie Puur is deelname aan ons kweekprogramma niet zomaar een activiteit, het is een kans om levens te verbeteren. We zijn er trots op dat we minderbedeelden kunnen helpen door gratis producten aan te bieden. Dit is mogelijk dankzij onze unieke constructie die het kweken van maximaal 5 wietplanten toelaat, binnen de kaders van het Nederlandse gedoogbeleid.

Onze missie is om iedereen toegang te geven tot de levensverbeterende potentie van deze wonderbaarlijke plant. Dit is vooral belangrijk voor degenen die normaal gesproken geen toegang hebben tot dergelijke producten. Van het ontvangen van gratis zaden en waardevolle tips en adviezen, tot het uiteindelijk een jaar lang ontvangen van gratis producten, we zijn er om te helpen.

We begrijpen dat niet iedereen kan deelnemen aan het kweekproces door omstandigheden zoals ziekte, beperkte ruimte in een appartementencomplex of regels van de verhuurder in het huurcontract. Daarom streven we ernaar om alle donateurs gratis van producten te voorzien.

Uw donatie aan ons kweektraject kan een wereld van verschil maken. Elke bijdrage helpt ons om deze missie voort te zetten en een gemeenschap te creëren waar niemand achterblijft. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot de voordelen van deze bijzondere plant. Dank u wel voor uw steun. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze reis van mededogen en transformatie.

Hoe werkt het?
– In maart ontvangt men 5 speciaal geselecteerde zaadjes voor buitenteelt.
– Wanneer de planten volgroeid zijn, worden ze opgehaald voor verwerking.
– Iedere deelnemer krijgt meer details via post of e-mail toegestuurd.
– Als tegenprestatie ontvang je shoptegoed, gebaseerd op het ingeleverde plantmateriaal. 

Mocht je zorgen hebben over de grootte van je planten, bieden we de mogelijkheid om nieuwe zaadjes te ontvangen.

Voorwaarden en voordelen
Het naleven van enkele voorwaarden is essentieel, Deze worden in overleg met de stichting afgesproken. Het niet inleveren van plantmateriaal betekent bijvoorbeeld geen shoptegoed. Het initiatief streeft naar een jaarlijkse kweek van duizenden planten, met de productie van hennep/cannabispasta in september/oktober. Alle producten worden extern getest, met analysecertificaten beschikbaar op onze website. Dit benadrukt onze toewijding aan transparantie en legaliteit, met als doel de decriminalisering van de cannabis- en hennepindustrie.

Onze missie
Door uitsluitend onder het gedoogbeleid geteelde hennep te gebruiken en te delen met onze kwekende donateurs, alsook te doneren aan diegenen die niet kunnen deelnemen, bevorderen we geen criminele activiteiten en blijven we binnen de grenzen van het Nederlandse gedoogbeleid. Ons streven is een open en transparante industrie, waar de herkomst van cannabis en hennep duidelijk is, net zoals wij dat doen.

Aanmelding
Meld je tijdig aan, want vol is echt vol. Er is slechts beperkte ruimte beschikbaar!

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Kweken, hoe gaat dat?

Het kweken van cannabis begint met de kiemfase. Plaats de cannabiszaden tussen vochtige stukken keukenpapier en bewaar ze op een warme, donkere plek.

Na enkele dagen, wanneer de zaden uitgekomen zijn, verplaats je de ontkiemde zaden zorgvuldig naar kleine potten gevuld met potgrond. Het is cruciaal om de jonge planten te voorzien van voldoende licht, water, en een constante temperatuur om hun groei te stimuleren.

Gedurende de vegetatieve fase hebben de planten ongeveer 18 uur licht per dag nodig. Wanneer het tijd is om te bloeien, pas je de lichtcyclus aan naar 12 uur licht en 12 uur duisternis om de bloei te induceren.

Afhankelijk van de cannabissoort duurt het enkele weken tot maanden voordat de planten volwassen zijn en klaar voor de oogst. Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je succesvol cannabis kweken van zaad tot volwassen plant.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Untitled design (69)

Zaden ontkiemen.

Het ontkiemen van zaden is altijd een puntje van aandacht.

Een uitleg in tekst 

  1. Voorbereiding: Neem een glas met schoon, water en laat de zaden hier MAXIMAAL 24 uur in staan.

  2. Plaatsing van de zaden: Neem twee watjes (pads) per (maximaal) 5 zaadjes. Leg een van de watjes op een schoteltje. Verspreid de zaden gelijkmatig over het watje, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken om voldoende ruimte voor groei te bieden. 

  3. Bedekken: Spray met een plantspuit 3x water over de pads Plaats het tweede vochtige watje bovenop de zaden. Dit zorgt voor een vochtige omgeving die essentieel is voor ontkieming. LET OP: Giet géén water óp de pads! Bedek ze daarna met de andere pad en spray nog 2 keer op de pad.

  4. Omgeving: Stop de watjes in een plastic ziplock-bag en spray nog één maal in de bag. 
    Bewaar deze op een warme plek maar uit direct zonlicht.
    Een constante temperatuur van ongeveer 20-25°C is ideaal voor de meeste zaden.

  5. Ontkieming: Na enkele dagen zullen de zaden ontkiemen en kleine wortels ontwikkelen. Wanneer de worteltjes enkele millimeters lang zijn, zijn ze klaar om zorgvuldig in de aarde geplant te worden.

Deze methode biedt een veilige en gecontroleerde omgeving voor zaden om te ontkiemen, waardoor je een voorsprong hebt bij het kweken van gezonde planten.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Zaden ontkiemen (video):

Untitled design (70)

Verzorging van zaailingen

Bij het verzorgen van cannabiszaailingen in de buitenlucht is het kiezen van de juiste locatie essentieel. Zorg voor een plek waar de planten minimaal zes uur direct zonlicht per dag ontvangen. Bescherm de jonge zaailingen tegen extreme weersomstandigheden en sterke wind door ze in potten te plaatsen die verplaatst kunnen worden of door gebruik te maken van windschermen. De grond moet rijk en goed doorlatend zijn; verbeter indien nodig de bodemkwaliteit met compost of perliet.

Water geven moet met zorg gebeuren: de grond dient vochtig te zijn, maar vermijd overwatering. In de vroege groeifasen is het vaak voldoende om eens per twee tot drie dagen water te geven, afhankelijk van het weer. Bescherm de zaailingen tegen ongedierte en ziekten door natuurlijke afweermiddelen te gebruiken en regelmatig de gezondheid van de planten te controleren.

Acclimatiseer de zaailingen geleidelijk aan de buitenomstandigheden door ze eerst een paar uur per dag naar buiten te brengen en de tijd buiten geleidelijk te verlengen. Dit proces, bekend als ‘afharden’, vermindert de stress voor de planten en bevordert een sterke, gezonde groei.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Kweekschema bijhouden

Het bijhouden van een kweekschema voor je cannabisplanten is zowel belangrijk als leuk om verschillende redenen. Allereerst helpt het je om de groei en ontwikkeling van je planten nauwgezet te monitoren. Door details zoals plantengroei, stamdikte, watergift, bladkleur, en overige observaties vast te leggen, kun je patronen herkennen en begrijpen hoe verschillende verzorgingsmethoden de gezondheid en de opbrengst van je planten beïnvloeden.

Zo’n schema fungeert als een waardevol naslagwerk voor toekomstige kweekprojecten, waarmee je succesvolle technieken kunt repliceren of eerdere fouten kunt vermijden. Het maakt ook een persoonlijke betrokkenheid en een dieper inzicht in de unieke behoeften van elke plant mogelijk, wat bijdraagt aan een meer voldoening gevende kweekervaring.

Bovendien kan het bijhouden van een kweekschema een creatieve en leuke activiteit zijn, die je de kans geeft om je passie voor tuinieren te uiten. Het biedt een moment van reflectie en rust, waarbij je de voortgang van het leven dat je verzorgt, kunt waarderen. Het stimuleert ook een wetenschappelijke benadering van tuinieren, waarbij experimenteren en leren hand in hand gaan met de zorg voor je planten.

Klik op de afbeelding hiernaast om het schema te downloaden.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Kweekschema wop (2)

Planten klaar?

Wanneer je planten volledig zijn gegroeid en klaar zijn voor de oogst, is de volgende cruciale stap het droogproces. Dit is essentieel voor het behoud van de potentie, smaak en kwaliteit van de plant. Na het oogsten moeten de planten zorgvuldig worden gedroogd, een proces dat enkele dagen tot weken kan duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de dikte van de plantmaterialen. Het doel is om vocht geleidelijk te verwijderen, zonder de waardevolle cannabinoïden en terpenen te beschadigen.

Om dit proces te ondersteunen en te vergemakkelijken, sturen we speciale verpakkingstonnen naar je toe. Deze tonnen zijn ontworpen om het gedroogde materiaal veilig en effectief in te pakken. Zodra je planten volledig gedroogd zijn, kun je ze in deze tonnen verpakken. Het zorgt voor een optimale bewaring van de kwaliteit totdat ze worden opgehaald. Dit systeem garandeert dat je cannabis van de hoogste kwaliteit blijft, van het moment van oogsten tot het moment van consumptie of verwerking.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Niet kweken, wel helpen?

Voor degenen die niet actief kunnen deelnemen aan het kweekproces, maar toch hun steun willen betuigen, bieden we de mogelijkheid om te doneren.

Elke bijdrage is waardevol en als blijk van waardering ontvangt u een bedrag aan shoptegoed ter waarde van uw donatie. Dit stelt ons in staat om het kweekproject voort te zetten en te verbeteren, terwijl donateurs direct betrokken raken bij onze gemeenschap en tegelijkertijd iets tastbaars terugkrijgen voor hun steun.

Kweekdonaties kunnen al vanaf 20 euro worden gedaan. Zo draagt iedereen, ongeacht zijn of haar mogelijkheid om deel te nemen aan de kweek, bij aan het succes en de duurzaamheid van ons project, terwijl men tevens geniet van de hoogwaardige producten die we met zorg produceren.

>> MELD JE AAN OF DONEER! <<

Kweekschema wop (1)

Laat een recensie achter en/of lees ze hieronder!

Bij de stichting WietOliePuur willen we graag dat onze klanten tevreden zijn met de producten die we aanbieden. 

Daarom waarderen we het zeer als onze klanten hun mening delen over onze producten door middel van een eerlijke en uitgebreide recensie. 

Dit kan geheel anoniem gedaan worden. Door een recensie achter te laten, help je niet alleen jezelf of de stichting, maar ook anderen die nog twijfelen of angst hebben bij het gebruik van deze producten.

Het delen van jouw ervaring kan hen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. We hopen daarom dat je bereid bent om jouw ervaringen met ons te delen. Zodat we onze producten en diensten kunnen blijven verbeteren.

Meedoen met onze acties?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Â