Advies

Huisarts

Alvorens u producten aanschaft, doet u er verstandig aan om op ons YouTube kanaal de video’s die de stichting heeft geplaatst te bestuderen. Indien u nog vragen heeft kunt u deze tijdens een bel moment stellen. Tip: zet deze vragen op papier, zodat u niets vergeet. Hennep/cannabisoliën zijn geen geneesmiddelen. En toch doet u er verstandig aan om dit soort producten in overleg met uw arts en/of specalist te gebruiken. Wij stimuleren dit door open te staan voor vragen van uw huisarts, met andere woorden: heeft uw huisarts en/of specialist vragen voor de stichting, dan mogen zij altijd contact opnemen met ons. Daarnaast hebben wij een doktersbrief op onze website die u kunt downloaden zodat u uw huisarts op de hoogte kunt brengen.

Plan uw bel moment/huisbezoek

Advies 1

Zijn er wetenschappelijke feiten

Vaak wordt er beweerd dat er geen sprake is van wetenschappelijke onderbouwing. PubMed is een via het internet vrije toegankelijke zoekrobot die de Medline/databank met referenties naar wetenschappelijke artikelen evenals de database met boeken van het NCBI doorzoekt. Vrijwel alle belangrijke medische publicaties van de laatste tientallen jaren zijn hierin terug te vinden. Als u in deze gigantische databank ‘medicinale cannabis’ ingeeft, vindt u meer dan 8.000 resultaten. Tevens wordt er door het Bureau Medicinale Cannabis aangegeven dat er voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn. Die aantonen dat cannabis werkzaam is bij; MS, chronische ziekte/pijn, epilepsie, reuma, ADHD, etcetera.
Advies Medicinale Cannabis

Huisarts/specialist?

De stichting verstuurt maandelijks brieven naar verschillende huisartsenpraktijken. We horen dan ook steeds vaker van donateurs dat ze een doorverwijzing hebben gekregen van hun arts/specialist. Af en toe komt het voor dat een donateur ons samen met zijn/haar arts/specialist belt. Uiteraard staan wij hiervoor open, en wij raden al onze donateurs telkens weer aan om dit soort producten te gebruiken in overleg met arts/specialist. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Tevens kunt u een brief voor uw arts en/of specialist downloaden via de website van de CsC stichting WietOliePuur. Onder het kopje account vind u deze artsenbrief, ook vind u onder dit kopje onze bijsluiter. Het is raadzaam om deze bijsluiter eerst goed door te lezen voor u begint met cannabis / hennep producten.