Plan uw bel moment/huisbezoek

 
41861006_l-scaled
38195671_l-scaled
 

Hoe werken hennep / cannabisproducten?

De cannabinoïden in onze producten komen overeen met de cannabinoïden die ons lichaamseigen endo-cannabinoïden systeem van nature aanmaakt. Het gaat niet alleen om de sterkte van de olie, het gaat er ook om, om een zo rijk mogelijke olie (full spectrum) met zoveel mogelijk cannabinoïden te gebruiken om ons endo cannabinoïden systeem (lichaams eigen fysiologische systeem) een boost te geven. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de werkzame bestanddelen van Cannabis en ook naar de manier waarop deze bestanddelen bijdragen aan de verbetering van pijnklachten en heling van ziekten. De belangrijkste ontdekking hierin is dat we een lichaamseigen cannabis systeem hebben. Dit wordt het Endocannabioide systeem genoemd.

Het menselijk lichaam maakt zelf stoffen aan die overeen komen met cannabisachtige stoffen. Zo erg zelfs, dat het lichaam cannabis als lichaamseigen herkent. Deze stoffen zijn cannabinoïden genoemd. Het wetenschappelijk onderzoek dat met name in Israël en Amerika gedaan wordt, richt zich op de werking van de cannabinoïden en de cannabisreceptoren die door ons hele lichaam te vinden zijn. Cannabisreceptoren, cannabinoïden en enzymen vormen samen het endo-cannabinoïde systeem.

Het is inmiddels aangetoond dat het endocannabinoïde systeem in de hersenen betrokken is bij bepaalde processen in het lichaam, waaronder pijn, hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er komen steeds sterkere aanwijzingen dat het endocannabinoïde systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van bepaalde hersenfuncties, zoals het geheugen, aandacht en impulsiviteit. Endocannabinoïden werken onder andere als neuromodulatoren die de afgifte van andere neurotransmitters zoals GABA en glutamaat remmen of juist stimuleren.

Vaak wordt er beweerd dat er geen sprake is van wetenschappelijke onderbouwing. PubMed is een via het internet vrije toegankelijke zoekrobot die de Medline/databank met referenties naar wetenschappelijke artikelen evenals de database met boeken van het NCBI doorzoekt. Vrijwel alle belangrijke medische publicaties van de laatste tientallen jaren zijn hierin terug te vinden. Als u in deze gigantische databank ‘medicinale cannabis’ ingeeft, vindt u meer dan 8.000 resultaten. Tevens wordt er door het Bureau Medicinale Cannabis aangegeven dat er voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn. Die aantonen dat cannabis werkzaam is bij; MS, chronische ziekte/pijn, epilepsie, reuma, ADHD, etcetera.

pubmed
afbeelding-4-advies-page

Hoe doseer ik?

Bij de cannabis social club stichting WietOliePuur zijn we in de afgelopen jaren erachter gekomen dat het juist doseren en gebruiken erg belangrijk is. Het meest effectief is om minimaal een maand lang uw maximale natuurlijke dosering in te nemen, om zo een spiegel in het bloed op te bouwen. Dit kunt u zelf doen door bijvoorbeeld op een avond om 18.00 uur 3 druppels in te nemen en dit om het uur te herhalen, tot u merkbaar iets verlichting in uw hoofd voelt. Vervolgens stopt u met druppelen, telt u de ingenomen druppels, en verdeelt dit aantal druppels de volgende dag over 3 inname momenten.

Voorbeeld: Natuurlijke dosering zoeken
18.00 uur 3 druppels
19.00 uur 3 druppels
20.00 uur 3 druppels


Voelt u bijvoorbeeld na het derde inname moment iets, dan stopt u met druppelen, en verdeelt deze 9 druppels de volgende dag over 3 inname momenten.

Mocht u geen effect hebben gevoeld, dan druppelt u elk uur minimaal 3 druppels. Stop minimaal 1 uur voor het slapen gaan, om het lichaam de kans te geven de olie te verwerken. Heeft u voor uw gevoel er niets van vernomen, raden wij u aan het de volgende avond nogmaals te proberen met 5 druppels om het uur in te nemen tot u merkbaar verschilt voelt.

Wat kan en moet ik voelen om te bepalen of ik voldoende druppels heb ingenomen en op mijn natuurlijke maximale dosering zit?

Lichtbranderig gevoel in de ogen
2. Droge mond
3. Slaperig
4. Hongerig
5. De pijn die u heeft is aanzienlijk afgenomen
Het verschil is het meest merkbaar als u de volgende ochtend wakker wordt en voelt dat u dieper en vaster heeft geslapen dan dat u normaliter slaapt.

Meest geschikte innamemomenten

Innamemoment 1: 1 uur na dat u bent opgestaan
Innamemoment 2: Tegen de avond, rond 17.00 uur
Innamemoment 3: 1 uur voor het slapen gaan

Wanneer u werkzaam bent, en/of van plan bent auto te rijden, raden wij het af om te druppelen.

U kunt dan de innamemomenten bijvoorbeeld verplaatsen naar de volgende tijden:

Innamemoment 1: Bij thuiskomst
Innamemoment 2: 3 uur na het verstrekken van het eerste innamemoment
Innamemoment 3: 1 uur voor het slapen gaan

Om het maximale effect uit de olie te krijgen, raden wij aan om wekelijks uw persoonlijke dosering te verhogen met 1 extra druppel bij elk inname moment. Gebruikt u olie om pijn te verlichten en zit er misschien teveel tijd tussen de inname momenten? Dan kunt u uiteraard uw dosering verhogen of een extra inname moment inplannen.

Elk lichaam is anders en vandaar dat de olie bij iedereen verschillend werkt, maar mochten er nog vragen zijn, raden wij aan om contact op te nemen met de stichting, zodat de voorzitter samen met u een plan kan opstellen.

Hoe veilig zijn dit soort producten?

Om te beginnen willen we jullie graag mededelen dat er in de complete geschiedenis geen persoon is overleden aan cannabisproducten. Het is onmogelijk om te overlijden aan cannabis gezien de hoeveelheid je moet gebruiken om in aanmerking te komen voor een eventuele dodelijke overdosis. Uiteraard kunt u overdoseren. Dit kan enorm vervelend aanvoelen, maar u moet altijd onthouden dat er nog nooit iemand overleden is door het gebruik van cannabis en dat u zeker niet de eerste zal zijn.

Cannabis werd tot 1937 wereldwijd gebruikt als medicijn, de apotheken lagen er destijds vol mee. In de jaren 30 lagen er gemiddeld 150 medicijnen bij de apotheek, waarvan 100 bereid waren uit cannabis. Het is tot de jaren 80 in diverse landen gebruikt als afkickmiddel en werden er mensen die alcohol en medicijnverslaafd waren middels wietolie afgekickt.

Er zijn contra indicaties, zo kunt u als u psychose gevoelig bent een psychose triggeren door het gebruik van cannabisproducten. Het is altijd uitkijken geblazen met het gebruik van cannabis producten en anti depressiva. Tevens heeft cannabis een bloeddrukverlagende werking waardoor het in combinatie met hartmedicatie verstandig is om vorens het gebruik een bel moment in te plannen met ons of uw huisarts.

De houdbaarheid van dit soort producten ligt ongeveer rond een jaar, mits koel bewaard. We raden aan om uw producten in de koelkast te bewaren. Het kan zijn dat de olie als het te koud wordt stijf wordt. U kunt het flesje dan voor u het gaat gebruiken een aantal minuten in een kopje warm water plaatsen. Ook moet u voor gebruik het flesje goed schudden, zodat de olie en de cannapasta vermengen.

rapport

Om er zeker van te zijn dat de producten die u inneemt niet schadelijk zijn voor uw lichaam, worden al onze producten door externe laboratoria getest. Wij laten onze batches testen op o.a. het percentage THC en CBD. Wij hechten veel waarde aan de testresultaten want op deze manier kunnen wij de kwaliteit van onze producten garanderen. Om een voorbeeld te zien van een van onze rapporten, verwijzen wij u door naar de pagina Foto’s/video’s. Mocht u een testrapport willen ontvangen, neem dan contact met ons op.

Huisarts/specialist?

De stichting verstuurt maandelijks brieven naar verschillende huisartsenpraktijken. We horen dan ook steeds vaker van donateurs dat ze een doorverwijzing hebben gekregen van hun arts/specialist. Af en toe komt het voor dat een donateur ons samen met zijn/haar arts/specialist belt. Uiteraard staan wij hiervoor open, en wij raden al onze donateurs telkens weer aan om dit soort producten te gebruiken in overleg met arts/specialist. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Tevens kunt u een brief voor uw arts en/of specialist downloaden via de website van de CannaMedSocialClub stichting WietOliePuur. Onder het kopje account vind u deze artsenbrief, ook vind u onder dit kopje onze bijsluiter. Het is raadzaam om deze bijsluiter eerst goed door te lezen voor u begint met cannabis / hennep producten.

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@wietoliepuur.nl

× WhatsApp