Alvorens je producten aanschaft, doe je er verstandig aan om op ons YouTube kanaal de video’s die de stichting heeft geplaatst te bestuderen. Indien je nog vragen hebt, kunt je deze tijdens een bel moment stellen.
Tip: zet deze vragen op papier, zodat je niets vergeet. Hennep/ cannabis-oliën zijn geen geneesmiddelen. En toch doe je er verstandig aan om dit soort producten in overleg met je arts, specialist en/of cannabis-coach te gebruiken.
Wij stimuleren dit door open te staan voor vragen van je huisarts, met andere woorden:
heeft je huisarts en/of specialist vragen voor de stichting, dan mogen zij altijd contact opnemen met ons. Daarnaast hebben wij een doktersbrief op onze website die je vrij kunt downloaden zodat je jouw huisarts op de hoogte kunt brengen.
Onze stichting heeft als doel om mensen te voorzien van kwalitatieve wietproducten. We maken gebruik van het gedoogbeleid in Nederland en kweken daarom maximaal 5 wietplanten. Deze planten worden opgekweekt volgens de richtlijnen van het gedoogbeleid en alleen buiten (tuin) opgekweekt.
Wij geloven dat onze producten bij kunnen dragen aan een beter leven voor onze donateurs. Wij willen echter benadrukken dat wietoliën geen geneesmiddelen zijn en dat het gebruik ervan altijd in overleg met een arts, specialist of cannabis-coach moet plaatsvinden.
Daarom bieden wij de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze stichting en bieden wij een doktersbrief aan op onze website voor het informeren van een arts. Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is in onze producten uit om contact met ons op te nemen via ons e-mailadres of ons WhatsApp service nummer.
Er is veel discussie over de wetenschappelijke onderbouwing van medicinale cannabis. Echter, door zoekmachines zoals PubMed, die een vrije toegankelijke zoekrobot zijn, kun je een groot aantal wetenschappelijke referenties vinden die betrekking hebben op medicinale cannabis.
Als je de term ‘medicinale cannabis’ intypt in deze zoekrobot, zul je meer dan 12.000 resultaten vinden. Dit toont aan dat er een overvloed aan wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is over medicinale cannabis. Het Bureau Medicinale Cannabis heeft ook aangegeven dat er voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn die aantonen dat medicinale cannabis werkzaam kan zijn bij aandoeningen zoals MS, chronische pijn, epilepsie, reuma en ADHD.
Cannabis is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt voor een breed scala aan doeleinden. Van recreatief gebruik tot medische toepassingen, de plant heeft een rijke geschiedenis en een groeiend aantal wetenschappelijke studies die de voordelen van cannabis ondersteunen.
Eén van de meest opvallende voordelen van cannabis is het potentiële gebruik als pijnstiller. Veel patiënten met chronische pijn en aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en zenuwpijn rapporteren dat cannabis helpt bij het verminderen van hun symptomen.
Ook is er steeds meer bewijs dat cannabis kan helpen bij het verminderen van angst en depressie. Veel patiënten met angststoornissen en depressie hebben baat bij het gebruik van cannabis, omdat het hen helpt om hun symptomen te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.
Cannabis wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk alternatief voor conventionele slaapmedicatie. Veel mensen met slapeloosheid ervaren dat cannabis hen helpt om sneller in slaap te vallen en een betere slaapkwaliteit te hebben.
Daarnaast is er ook sterk bewijs dat cannabis kan helpen bij het verminderen van symptomen van neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose en epilepsie. Patiënten met deze aandoeningen melden vaak dat cannabis hen helpt om hun symptomen te verminderen, waaronder spiertrekkingen, stijfheid en pijn.
De stichting WietOliePuur verstuurt maandelijks informatie naar verschillende huisartsenpraktijken. We horen steeds vaker van onze donateurs dat ze een doorverwijzing hebben gekregen van hun arts of specialist. Soms komt het voor dat een donateur ons samen met zijn of haar arts of specialist belt. Wij staan hier altijd open voor en raden onze donateurs aan om onze producten te gebruiken in overleg met hun arts of specialist. Indien u vragen heeft, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Ook bieden wij op onze website de mogelijkheid om een brief voor uw arts of specialist te downloaden via de pagina “account” op onze website. Hier vindt u de artsenbrief.
Cannabis is een onderwerp dat steeds vaker in de media verschijnt en de meningen hierover lopen sterk uiteen. Artsen hebben een belangrijke rol in de discussie over cannabis, aangezien zij degenen zijn die beslissen of het gebruik ervan aanbevolen kan worden voor bepaalde patiënten.
In recente jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van cannabis op de gezondheid. Hierdoor hebben artsen steeds meer informatie tot hun beschikking om te beslissen of cannabis een geschikte optie is voor hun patiënten. Veel artsen zijn echter nog steeds terughoudend om cannabis aan te raden, aangezien er nog steeds veel onduidelijkheid bestaat over de precieze werking ervan en de mogelijke bijwerkingen.
Toch zijn er ook steeds meer artsen die cannabis wel aanraden voor bepaalde patiënten. Zo wordt cannabis bijvoorbeeld vaak aanbevolen voor patiënten met chronische pijn of MS, aangezien het pijn verminderende eigenschappen heeft en kan helpen bij spastische symptomen. Ook wordt cannabis vaak aanbevolen voor patiënten met angststoornissen of PTSD, aangezien het angstverminderende eigenschappen heeft.