Hoe werkt wietolie?

De cannabinoiden in de olie komen overeen met de cannabinoiden die ons lichaamseigen endo cannabinoide systeem van nature aanmaakt. Het gaat niet alleen om de sterkte van de olie, het gaat er ook om, om een zo rijk mogelijke olie met zoveel mogelijk cannabionioden te gebruiken om ons endo cannabinoide systeem (lichaams eigen fysiologische systeem) een boost te geven.  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de werkzame bestanddelen van Cannabis en ook naar de manier waarop deze bestanddelen bijdragen aan de verbetering van pijnklachten en heling van ziekten. De belangrijkste ontdekking hierin is dat de hersenen een lichaamseigen cannabis systeem hebben. Dit wordt het endocannabinoïde systeem genoemd.

Het menselijk lichaam maakt zelf stoffen aan die heel erg overeen komen met cannabisachtige stoffen. Zo erg zelfs, dat het lichaam cannabis als lichaamseigen herkent. Deze stoffen zijn endocannabinoïden genoemd. Het wetenschappelijk onderzoek dat met name in Israel en Spanje gedaan wordt, richt zich op de werking van de endocannabinoiden en de cannabisreceptoren (CB1 en CB2) in de hersenen. Cannabisreceptoren, endocannabinoïden en enzymen vormen samen het endocannabinoïde systeem. De twee belangrijkste endocannabinoïden zijn anandamide (N-arachidonoylethanolamine of AEA) en 2-arachidonoylglycerol (2-AG).

Het is inmiddels aangetoond dat het endocannabinoïde systeem in de hersenen betrokken is bij bepaalde processen in het lichaam, waaronder pijn, hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er komen steeds sterkere aanwijzingen dat het endocannabinoïde systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van bepaalde hersenfuncties, zoals het geheugen, aandacht en impulsiviteit. Endocannabinoïden werken onder andere als neuromodulatoren die de afgifte van andere neurotransmitters zoals GABA en glutamaat remmen of juist stimuleren.

Hoe doseer ik?

Bij de stichting WietOliePuur zijn we in de afgelopen jaren erachter gekomen dat het juist doseren en gebruiken erg belangrijk is.  Het meest effectief is om minimaal een maand lang uw maximale natuurlijke dosering in te nemen, om zo een spiegel in het bloed op te bouwen. Dit kunt u zelf doen door bijvoorbeeld op een avond om 18.00 uur 3 druppels in te nemen en dit om het uur te herhalen, tot u merkbaar iets verlichting in uw hoofd voelt. Vervolgens stopt u met druppelen, telt u de ingenomen druppels, en verdeelt dit aantal druppels de volgende dag over 3 inname momenten.

Voorbeeld: Natuurlijke dosering zoeken

18.00 uur 3 druppels
19.00 uur 3 druppels
20.00 uur 3 druppels

Voelt u bijvoorbeeld na het derde inname moment iets, dan stopt u met druppelen, en verdeelt deze 9 druppels de volgende dag over 3 inname momenten.

Mocht u geen effect hebben gevoeld, dan druppelt u elk uur minimaal 3 druppels. Stop minimaal 1 uur voor het slapen gaan, om het lichaam de kans te geven de olie te verwerken. Heeft u voor uw gevoel er niets van vernomen, raden wij u aan het de volgende avond nogmaals te proberen met 5 druppels om het uur in te nemen tot u merkbaar verschilt voelt.

klik op de afbeelding om deze te vergroten
klik op de afbeelding om deze te vergroten

Wat kan en moet ik voelen om te bepalen of ik voldoende druppels heb ingenomen en op mijn natuurlijke maximale dosering zit?

1.    Lichtbranderig gevoel in de ogen
2.    Droge mond
3.    Slaperig
4.    Hongerig
5.    De pijn die u heeft is aanzienlijk afgenomen

Het verschil is het meest merkbaar als u de volgende ochtend wakker wordt en voelt dat u dieper en vaster heeft geslapen dan dat u normaliter slaapt.

Meest geschikte innamemomenten

Innamemoment 1: 1 uur na dat u bent opgestaan
Innamemoment 2: Tegen de avond, rond 17.00 uur
Innamemoment 3: 1 uur voor het slapen gaan

Wanneer u werkzaam bent, en/of van plan bent auto te rijden, raden wij het af om te druppelen.

U kunt dan de innamemomenten bijvoorbeeld verplaatsen naar de volgende tijden:

Innamemoment 1: Bij thuiskomst
Innamemoment 2: 3 uur na het verstrekken van het eerste innamemoment
Innamemoment 3: 1 uur voor het slapen gaan

Om het maximale effect uit de olie te krijgen, raden wij aan om wekelijks uw persoonlijke dosering te verhogen met 1 extra druppel bij elk inname moment. Gebruikt u olie om pijn te verlichten en zit er misschien teveel tijd tussen de inname momenten? Dan kunt u uiteraard uw dosering verhogen of een extra inname moment inplannen.

Elk lichaam is anders en vandaar dat de olie bij iedereen verschillend werkt, maar mochten er nog vragen zijn, raden wij aan om contact op te nemen met de stichting, zodat de voorzitter samen met u een plan kan opstellen.

klik op de afbeelding om deze te vergroten

Advies op maat

Voor advies op maat neemt u contact op via het WhatApp servicenummer 06- 1359 1490. Of stuur een e-mail naar info@wietoliepuur.nl. Ook kunt u ons bereiken via deze pagina.

LET OP: BINNENKORT VERNIEUWDE WEBSITE EN PRIJZEN bestellen via ons WHATSAPP SERVICENUMMER: 0613591490 of info@wietoliepuur.nl - Kun je geen bestelling plaatsen of niet inloggen?MEER INFO
+
× WhatsApp