Advies

Onze producten in combinatie met bestaande medicatie?

Alvorens je producten aanschaft, doe je er verstandig aan om op ons Rumble kanaal de video’s van de stichting te bestuderen. Indien je nog vragen hebt, kunt je deze tijdens een bel moment stellen. Tip: zet deze vragen op papier, zodat je niets vergeet. 

Hennep/ cannabis-oliën zijn geen geneesmiddelen. Toch doe je er verstandig aan om dit soort producten in overleg met je arts, specialist en/of cannabis-coach te gebruiken. Wij stimuleren dit door open te staan voor vragen van je huisarts. Met andere woorden: heeft je huisarts en/of specialist vragen voor de stichting, dan mogen zij altijd contact opnemen met ons. 

Daarnaast hebben wij een doktersbrief op onze website die je vrij kunt downloaden zodat je jouw huisarts op de hoogte kunt brengen. Onze stichting heeft als doel om mensen te voorzien van kwalitatieve wietproducten. We maken gebruik van het gedoogbeleid in Nederland en kweken daarom maximaal 5 wietplanten. 

Deze planten worden opgekweekt volgens de richtlijnen van het gedoogbeleid en alleen buiten opgekweekt. Wij geloven dat onze producten bij kunnen dragen aan een beter leven voor onze donateurs. Hierbij moeten we benadrukken dat wietolie geen geneesmiddel is> Overleg met een arts, specialist en/of cannabis-coach voor gebruik.

Wij bieden de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze stichting en een doktersbrief aan op onze website voor het informeren van een arts. Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is in onze producten uit om contact met ons op te nemen via ons e-mailadres of ons WhatsApp service nummer.

Persoonlijk contact dat is fijn!

Wetenschappelijke artikelen die vele vraagtekens weghalen

Er is veel discussie over de wetenschappelijke onderbouwing van medicinale cannabis. Echter, door zoekmachines zoals PubMed, kun je een groot aantal wetenschappelijke referenties vinden die betrekking hebben op medicinale cannabis.

Als je de term ‘medicinale cannabis’ intypt in deze zoekrobot, zul je veel resultaten vinden. Dit toont aan dat er een overvloed aan wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is over medicinale cannabis.

Het Bureau Medicinale Cannabis heeft ook aangegeven dat er voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn die aantonen dat medicinale cannabis werkzaam kan zijn bij diverse aandoeningen. Cannabis is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt voor een breed scala aan doeleinden.

Eén van de meest opvallende voordelen van cannabis is het potentiële gebruik als pijnstiller.

Veel patiënten met chronische pijn en aandoeningen rapporteren dat cannabis helpt bij het verminderen van hun symptomen.
Ook is er steeds meer bewijs dat cannabis kan helpen bij het verminderen van angst en depressie. Veel patiënten met angststoornissen en depressie hebben baat bij het gebruik van cannabis. Dit omdat het hen helpt om hun symptomen te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Cannabis wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk alternatief voor conventionele slaapmedicatie. Veel mensen met slapeloosheid ervaren dat cannabis hen helpt om sneller in slaap te vallen en een betere slaapkwaliteit te hebben.

Daarnaast is er ook sterk bewijs dat cannabis kan helpen bij het verminderen van symptomen van neurologische aandoeningen zoals. Patiënten  melden vaak dat cannabis hen helpt om hun symptomen te verminderen, waaronder spiertrekkingen, stijfheid en pijn.

WietOliePuur NLM
behandeling

Samen overleggen? Natuurlijk is dat mogelijk

De stichting WietOliePuur stuurt regelmatig informatie naar huisartsenpraktijken en ziet een groeiend aantal donaties die door hun artsen worden aanbevolen. Sommige donateurs nemen zelfs contact met ons op samen met hun medische professionals, een praktijk die we aanmoedigen. 

We benadrukken het belang van het gebruik van onze producten in overleg met artsen of specialisten. Op onze website bieden we ook een downloadbare artsenbrief om medische professionals te informeren.

 

Cannabis is een steeds vaker besproken onderwerp in de media, waarbij meningen sterk variëren. Artsen spelen een cruciale rol in dit debat, omdat zij beslissen over het adviseren van cannabis aan patiënten. Er is recentelijk veel onderzoek naar cannabis gedaan, wat artsen meer informatie geeft over het overwegen van cannabis als optie voor hun patiënten. Desondanks blijven sommige artsen terughoudend door onduidelijkheid over werking en bijwerkingen.

 

Toch zijn er ook artsen die cannabis aanraden. Dit komt door de pijnstillende en angst-verlagende eigenschappen die cannabis kan hebben.